Vali Özçimen, "Siz Meleklerin Arasında Yaşıyorsunuz" - Son Dakika
Güncel

Vali Özçimen, "Siz Meleklerin Arasında Yaşıyorsunuz"

Vali Özçimen, "Siz Meleklerin Arasında Yaşıyorsunuz"

"Dünya Engelliler Haftası" kapsamında Emine-Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde bir program düzenlendi.

15.05.2013 16:20

Vali Özçimen, öğretmenlere ve velilere yönelik yaptığı konuşmasında "Ben bu çok özel ve masum çocuklarımızı melekler olarak görüyorum. Sizler meleklerin arasındasınız ve onun da değerini bilin istiyorum. Herkes sizin kadar şanslı değil" ifadelerine yer verdi.

"Dünya Engelliler Haftası" kapsamında Emine-Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Vali İbrahim Özçimen ile eşi Nezahat Özçimen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Okul Müdürü Zeki Arabacıoğlu Engelliler haftası nedeniyle okullarında düzenlemiş oldukları etkinlik hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Emine-Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören çocuklar yaptıkları gösterilerle davetlilerden büyük alkışlar aldı. İlk olarak hep birlikte sahneye çıkarak hoş geldin karşılaması yapan öğrenciler sonrasında Ay Yıldız rondu ile de büyük alkış aldı. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Arı, Kızılderili rondları seyredenleri oldukça eğlendirdi.

Gösteri sonrası konuşma yapan Vali İbrahim Özçimen, ailenin her bir ferdinin kendileri için önemli ve vazgeçilmez olduğunu belirterek, "Bazı engelleri fiziki olarak fiili olarak yaşıyor olabiliriz. Bu konuda hiç kimsenin garantisi yoktur. Doğuştan bazı engeller olabildiği gibi sonradan da olabiliyor. Bu tür durumlarda bize düşen hayata küsmek veya engellileri toplumdan izole etmek değil, bağrımıza basmak ve bu engelleri giderici mahiyette gerekli çalışmaları yapmaktır."dedi.

Öncelikle engelli bir ortama neden olan unsurların bertaraf edilmesi gerektiğini kaydeden Vali Özçimen, "Toplumumuzda bulunan engelli vatandaşlarımızın toplumun tüm hayat sürecine entegre edilmesi gerekiyor. Var olan engelleri gerek bireysel olarak gerekse de toplum olarak bertaraf etmek üzere herkes elinden geleni yapacaktır. Bu anlamda hukuki düzenlemeler gerçekleştirildi. Toplumsal bilinci geliştirmek açısından her türlü gayreti gösteriyoruz." dedi.

Özürlü ailelere ve engelli vatandaşlara seslenen Vali Özçimen, "Ailelerimiz engelli olan evlatlarını bir kenarda tutup toplumdan soyutlamasınlar. Topluma entegrasyon açısından yapılabilecek her türlü girişimde bulunsunlar. Engelli vatandaşlarımızdan beklentimiz de toplum hayatına aktif olarak katılmalarıdır. Biz ciddi anlamda onlara ihtiyaç duyuyoruz, katkılarını ve desteklerin bekliyoruz." diye konuştu.

Daha sonra çocuklar tarafından yapılan resimlerin sergilendiği sergiyi gezen Vali İbrahim Özçimen, Emine-Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Merkezi Resim Öğretmeni Yasemin Dumanoğlu'ndan resimler hakkında bilgiler aldı.

Uygulama Merkezi'nde de incelemelerde bulunan ve Okul Müdürü Zeki Arabacıoğlu'ndan bilgiler alan Vali Özçimen, daha sonra Müzik Sınıfına giderek incelemelerde bulundu

Öğretmenler odasında öğretmenler ile de bir araya gelen Vali İbrahim Özçimen öğretmenlerin çok kutsal bir görev yaptıklarını söyleyerek onlarla sohbet etti.

Vali Özçimen, öğretmenlere yönelik yaptığı konuşmasında "Ben bu çok özel ve masum çocuklarımızı melekler olarak görüyorum. Sizler meleklerin arasındasınız ve onun da değerini bilin istiyorum. Herkes sizin kadar şanslı değil" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Özçimen, 'Siz Meleklerin Arasında Yaşıyorsunuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement