Vali Oğuz, Çocuk Korosunu Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Oğuz, Çocuk Korosunu Ziyaret Etti

Vali Oğuz, Çocuk Korosunu Ziyaret Etti

Oğuz, Eğitim-Spor-Müzik Danışmanlık Merkezinde, müzik eğitimi alan 5-10 yaş arası çocuk korosunu ziyaret etti.

26.03.2012 10:57

Vali Memduh Oğuz, İstasyon Caddesinde Eğitim-Spor-Müzik Danışmanlık Merkezinde, müzik eğitimi alan 5-10 yaş arası çocuk korosunu ziyaret etti.

İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ve Müzik Öğretmeni Yıldız Mutlu Yıldız tarafından karşılanan Vali Oğuz müzik salonuna geçerek koronun çalışmalarını bir süre izledi.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Yıldız Mutlu Yıldız tarafından müzik eğitimi verilen minik öğrenciler Vali Memduh Oğuz'a minik bir konser sundular.

Çalışmalar hakkında Vali Oğuz'a bilgi sunan Eğitmen Yıldız; "Amacımız; eğitimin bir boyutu olan müzik eğitimine hazırlayıcı olmasının yanı sıra, sosyal, çağdaş birikimle bireyler yetiştirmektir. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren koromuz bu sene ilk defa il dışındaki etkinliklere katılacaktır. 23 Nisan'da Afyon'da yapılacak olan 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği ve Haziran ayında Ankara'da yapılacak olan Polifonik Korolar Şenliğine katılacağız" dedi.

Çocuk korosunun minik konserini öğrenci velileriyle birlikte izleyen Vali Oğuz, çok güzel bir konser izlediğini ifade ederek çocukları ve öğretmenlerini tebrik etti.

Vali Oğuz; "Bizim ülkemizde eksik olan hususlardan birisi de çocuklarda müzik eğitimidir, o bakımdan bu çalışmayı çok önemsiyorum. Özellikle Orta Asya'daki Türk Devletlerine gittiğimde, bilhassa da Azerbaycan'da oradaki müzik eğitmenleri Türkiye'deki müzik eğitimindeki eksiklikleri eleştirirler. Çocuklarınıza neden erken yaşta müzik eğitimi vermiyorsunuz derken, bunun sosyal hayatımızdaki yansımalarından söz ederler.

Hakikaten bu konu bizim ihmal ettiğimiz bir hadise, Cumhuriyetin başında bunun üzerinde biraz durulmuş, ama sonradan vazgeçilmiş. Şimdi biz stadyumlarda tezahürat yapmayı bilmeyiz, bir iki tane çok demode şarkı haricinde beraber şarkı söylemeyi bilmeyiz. Halbuki medeni toplumlarda, kültür seviyesi yüksek toplumlarda, insanlar bir araya gelince kendi kültürlerinin şarkılarını hep beraber söyleyebilirler. Marşlarını, şarkılarını, ilahilerini hep beraber söylerler. Bizde hadi bir şarkı söyle desek insanlar utanır, başlarını öne eğerler sanki ayıp bir şey yapılacak gibi. Bu zamanında gerekli ve yeterli müzik eğitimi almamış olmaktan kaynaklanır. Mesela bir şarkı söyle desek, sesim güzel değil denir. Halbuki Allah bütün sesleri güzel yaratmıştır, sesin güzelliği ayrı bir hadisedir ama şarkı söylemeyi bilmek lazım gelir, bu da müzik eğitimiyle olur.

Müzik eğitimi insanların hem sosyalleşmesini sağlar, hem de sevgi aşılar, o nedenle bu eğitimin çocuklukta başlaması gerekir. Müzik eğitimi; sözleriyle eğitime ve pedagojiye yardımcı olan, çocuklarımızın kavramasını arttıran, sosyalleşmesini sağlayan, neşeli olmasını sağlayan ve hayata bakışını güzelleştiren bir biçimde olması lazım.

Çocukların bu güzel çalışması bizim açımızdan bir zenginlik, inşallah biz vilayet olarak bunu destekleyeceğiz. Değerli kültür müdürümüzle kararlaştırdık bu koroyu; 'Isparta Vilayeti Kültür ve Turizm Müdürlüğü Korosu' olarak elimize alacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Çok güzel kültür müdürlüğü binamız da meydana geldi, orada çocuk kütüphanelerimiz var, çocukların bu tür etkinlik yapacakları yerler var. Bu ekip orada çalışmalarını yapsın ve ilk konserlerini kültür müdürlüğümüzün salonunda versinler ve velilerle birlikte bizde zevkle seyredelim" dedi.

Vali Memduh Oğuz, başarı dilekleriyle merkezden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Oğuz, Çocuk Korosunu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement