Vali Mutlu'dan "Diplomat Aileleriyle" İlgili Açıklama... - Son Dakika
Güncel

Vali Mutlu'dan "Diplomat Aileleriyle" İlgili Açıklama...

Vali Mutlu\'dan "Diplomat Aileleriyle" İlgili Açıklama...

"ekstradan Alınmış Bir Şey Değil. Ama Güvenlik Tedbirleri Noktasında Durumu İyi Takip Ederek, Bununla İlgili Önlemlerimizi de Genel Olarak Alıyoruz Biz. Ama Ekstra Şuna Yönelik ya da Ailelere Yönelik Değil. Genel Olarak Hassasiyetle Takip Ediyoruz Herkesin Güvenliği Açısından"

02.06.2010 20:13

"Ekstradan alınmış bir şey değil. Ama güvenlik tedbirleri noktasında durumu iyi takip ederek, bununla ilgili önlemlerimizi de genel olarak alıyoruz biz. Ama ekstra şuna yönelik ya da ailelere yönelik değil. Genel olarak hassasiyetle takip ediyoruz herkesin güvenliği açısından"

Türk Dünyası Araştırma Vakfı'nın geleneksel olarak düzenlediği 16. Türk Dünyası Çocuk Şöleni başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde düzenlenen şölene 22 ülkeden 760 çocuk katıldı. Ali Sami Yen Stadyumu'nda düzenlenen şölene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Türk Dünyası Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan, Emekli Orgeneral Edip Başer de katıldı.

PROF. DR. YAZGAN'DAN İLGİNÇ BENZETME

Aralarında Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, KKTC gibi Türki Cumhuriyetlerle, bağımsız Türk topluluklarının katıldığı şölende önce Türk Dünyası Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan konuşma yaptı. Yazgan konuşmasında, ilginç bir benzetme de yaptı. Yazgan, "Türk milleti mozaik değildir; Türk milleti bir halıdır. Türk milletinin teşkil ettiği halı birbirine çözülmez düğümlerle bağlı dünyanın en kıymetli halısıdır. Bu halının renkleri solmaz; düğümleri çözülmez. Bu halı Türk milletinin İstiklal aşkı ipliğiyle bağlıdır. "dedi. Yazgan "Irkçılık geni taşımayan tek millet Türk milletidir. "diye konuştu.

" TÜRK DÜNYASININ KAYNAŞMASI BARIŞA KATKI SAĞLAYACAKTIR "

Daha sonra kürsüye İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu çıktı. Mutlu, "Sizleri Türkiye'de İstanbul'da buluşturmak ve her birinizi bir ailenin yanında misafir ederek, Türk'ün Türk'ü yakından tanımasını sağlamak hem Türk için hem de bulunduğunuzu ülkelerin mensupları değerli kardeşlerimiz için çok değerlidir anlamlıdır. Yunus Emre "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım "mısralarıyla Türk dünyasının kardeşliğini ve birliğini seslendirmiştir "dedi. Türk dünyasının aydınlık yüzünün çocuklar olduğunu söyleyen Mutlu, "Türk birliğini, Türk insanının gururunun ve yeteneğini zirveye sizler taşıyacaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum Tüm insanlar kardeştir. Tüm çocuklar barışın ve kardeşliğin sembolüdür.Türk dünyasının yakınlaşması kaynaşması ve her alanda dayanışma içinde olup güçlenmesi dünya barışına ve tüm insanlığa katkıda bulunacaktır "diye konuştu.

VALİ ÇOCUKLARA EL SALLADI

Protokol konuşmalarının ardından gösteriler başladı.Bayrak konulu gösterilerin ardından Türki Cumhuriyetler çeşitli gösteriler de sundu. Bu sırada Vali Mutlu'nun yanına gelen Kazakistan kıyafetli bir çocuk Mutlu'dan büyük ilgi gördü. Mutlu'nun yanına öpücük konduran küçük kız daha sonra ailesinin yanına döndü. Gösterilerin ardından Türki Cumhuriyetlerin geçit resmi başladı. İstanbul Valisi Mutlu, geçit resmini ayakta selamladı. Törenin en dikkat çekici ismi ise 3.5 yaşındaki Özen Köse idi. Gösterileri beğendiğini söyleyen minik Özen, renkli Kazakistan kıyafetiyle dikkat çekti.

" AİLELERE YÖNELİK EKSTRA GÜVENLİK ÖNLEMİ DEĞİL "

Törenden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Bu bir insani yardım konvoyu. Buna yönelik yapılmış olan bir faaliyet var. Dünya kamuoyunun olaya bakışı çok üzücü. Milletimizi çok derin yaralamış; dünya kamuoyunu da derinden yaralamış olay. Dolayısıyla üzücü. Bu tür faaliyetleri milletler ailesinin yardım kapsamında görerek yardımcı olması arzu edilir." dedi. Mutlu, yaralıların ve yabancıların İstanbul'a mı geleceği sorusuna, "Bu konuda detaylı bilgi alırsak, sizlere açıklama yaparız. "diye konuştu.

İsrail'in kendi diplomatlarının ailelerini İsrail'e çağırması ve bu ailelere yönelik bir önlem alınıp alınmadığı sorusuna ise Mutlu, "Ekstradan alınmış bir şey değil. Ama güvenlik tedbirleri noktasında durumu iyi takip ederek, bununla ilgili önlemlerimizi de genel olarak alıyoruz biz. Ama ekstra şuna yönelik ya da ailelere yönelik değil. Genel olarak hassasiyetle takip ediyoruz herkesin güvenliği açısından "şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Mutlu'dan 'Diplomat Aileleriyle' İlgili Açıklama... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement