Vali Kıraç'tan Merhum Yandı'nın Ailesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Vali Kıraç'tan Merhum Yandı'nın Ailesine Ziyaret

Vali Kıraç\'tan Merhum Yandı\'nın Ailesine Ziyaret

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, vefatından dolayı çok üzüldüğü tasavvufçu Mehmet Necati Yandı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

07.08.2014 18:46  Güncelleme: 19:48

Diyarbakır'da 8 Haziran günü hakkın rahmetine kavuşan Rufai tarikatı mensubu ve tasavvufçu Mehmet Necati Yandı'nın ailesine Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ziyarette bulundu.

Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki Yandı'nın evinde merhumun oğulları Adnan ve Ahmet Rufai Yandı ile merhumun dünürü Öz Diyarbakır Gazetesi Sahibi Gazeteci Fahrettin Kanat, çocukluk arkadaşlarından Yazar Mevlüt Mergen ve ünlü hafız Süleyman Mergen tarafından karşılanan Vali Kıraç ve Vali Yardımcısı Dalkıran, merhum Mehmet Necati Yandı için dua okudular.

ÖNEMLİ OLAN HOŞ SEDA BIRAKMAK

Vali Kıraç, Yandı'nın vefatına çok üzüldüğünü, taziyesine gelmek istediğini ancak fırsat bulamadığını belirterek, bir vesileyle rahmet, başsağlığı dilemek istediğini söyledi.

Merhum Yandı'nın tasavvufi yönü çok önemli olduğunu, Hakk'a yürümek için bulduğu yolda başkalarını da ellerinden tuttuğunu, gönüllerine girerek yürüttüğünü ifade eden Vali Kıraç, "Önemli olan hoş seda bırakmak. Peygamberler, sahabeler, veliler geldi geçti. Herkes gelip geçicidir. Önemli olan bir eser bırakmaktır. Açık olan hayır defterine hayır yazdırmak çok önemlidir. Necati Bey o konuda çok iyi durumda olan bir kişilik idi mekanı cennet olsun" dedi.

Mehmet Necati Yandı'nın, böbrekleri kendisini yarı yolda bıraktığını anlatan dünürü Fahrettin Kanat, Diyarbakır Valiliğince hazırlanan bir "klip"te okunan "Alemleri nur eyledi didarı Muhammed" ilahisine refakat eden dünürünün görüntülerinin Ramazan ayı boyunca 360 ekranlarında olmasının aileyi ve sevenlerine inanılmaz mutlu ettiğini söyledi.

MERHUMUN SON KİTABI VALİYE HEDİYE EDİLDİ

Fahrettin Kanat ayrıca, merhumun sağlığında yazdığı ancak kitap halini görmediği 'Şadırvandan Damlalar' isimli kitabını da Vali Kıraç'a hediye etti. Ziyarette Adnan Yandı da merhum babası ile olan anılarını anlattı. Yazar Mevlüt Mergen'de çocukluk arkadaşım dediği merhum ile olan anılarını paylaştı. Ziyaret okunan Kur-an'ı Kerim ve edilen dualarla son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vali Kıraç'tan Merhum Yandı'nın Ailesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement