Vali Kıraç'tan 30 Ağustos Mesajı - Son Dakika
Güncel

Vali Kıraç'tan 30 Ağustos Mesajı

Vali Kıraç\'tan 30 Ağustos Mesajı

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, 30 Ağustos'un önemli bir zafer olmasının yanında milletin bağımsızlık ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünün de bir göstergesi olduğunu söyledi

29.08.2014 18:37

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, yayınladığı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Vali Kıraç mesajında, bağımsızlığı müjdeleyen ve vatan toprağının düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirterek şöyle dedi:

"30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde dil, din ve ırk ayrımı gözetmeden vatan sevgisiyle bir araya gelmiş milletimizin, örnek birlik ve beraberliği ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.30 Ağustos'un, önemli bir zafer olmasının yanında milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünün de bir göstergesidir. Milletimiz, onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan ve millet sevgisinin, diğer güçlerden daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlayarak, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.

HÜR VE BAĞIMSIZ YAŞAMA AZİM VE KARARLILIĞINI İLELEBET SÜRDÜRECEKTİR

92 yıl önce yazılan destan, bizlere bugünümüzü armağan eden atalarımızın zaferiydi ve bizlere bıraktıkları miras, çok az Millete nasip olmuştur. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk büyük ve bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatan topraklarını dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda vermiş olduğumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir. Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik saldırılara karşı, aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor 30 Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vali Kıraç'tan 30 Ağustos Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement