Vali Karaloğlu'ndan Sendikacıya Hakaret Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Vali Karaloğlu'ndan Sendikacıya Hakaret Davası Başladı

Vali Karaloğlu\'ndan Sendikacıya Hakaret Davası Başladı

Bursa'da, okul müdürlüğü atamalarını protesto eylemleri sırasında yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu hakkında Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın duruşması başladı.

03.02.2015 14:51

Bursa'da, okul müdürlüğü atamalarını protesto eylemleri sırasında yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu hakkında Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın duruşması başladı.Türkoğlu, valinin avukatlığını Ak Parti  İl Başkanı Cemalettin Torun'un yaptığını söylerken, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz de mağduriyete sebep olanların değil mağdur olup da buna tepki gösterenlerin yargılandığı sürecin başladığı görüşünü savundu.

Bursa'da geçen 10 Eylül günü Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen gösterilerde yerel televizyon kanalına açıklama yapan Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu hakkında Vali Münir Karaloğlu şikayet dilekçesi verdi. Şikayet üzerine Bursa Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı iddianame ile Bursa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, Türkoğlu'nun televizyona yaptığı, "İlettiğimiz hiçbir problemi çözmeyen bir milli eğitim müdürü, bir milli eğitim yöneticileri var. Bursa Valisi var, o zaman siz bırakın bu statülerinizi, bırakın bu koltuklarınızı, bırakın bu mühürleri asıl sahibiniz kimse onlar gelsin. Listeyi kim yaptıysa puanları kim verdiyse muhatabınız onlar olsun biz onlara soralım yani insafsızca sübjektif kriterlere dayanarak siz bu insanların emeklerini nasıl çaldınız diye onlara soralım" sözleriyle eleştiri sınırlarını aştığı ve Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile Bursa Valisi olan şikayetçi Münir Karaloğlu'na karşı zincirleme olarak hakaret suçu işlediği ileri sürüldü.

Selçuk Türkoğlu'nun, Türk Ceza Kanunu'nun hakaret suçunu içeren 125'inci maddesine göre cezalandırılması istenen dava Bursa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Duruşmaya Selçuk Türkoğlu katılırken, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve avukatı olan Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun duruşmaya gelmedi. Torun'un yerine Avukat Erol Güngör katıldı. Hakim Mete Eser, taraf vekillerinin savunma ve delillerini hazırlamaları için duruşmayı 2 Nisan 2015'e erteledi.

Dava ardından adliye binası önünde açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Ağustos 2014'te Temel Eğitim Kanunu'ndaki değişiklikten sonra Milli Eğitim'de tüm kamuda olduğu gibi tasfiye bir kıyım süreci başladığını bildirerek, bu süreçte Bursa'da 500 okul müdürü, 1080 müdür yardımcısının görevden alındığını söyledi. Bursa'nın eğitimdeki yetkili sendika olarak, diğer sendikalarla çeşitli eylem, etkinlik, protesto, TV programları gibi hak arama faaliyetlerinde bulunduklarını kaydeden Türkoğlu, şöyle dedi:

"Süreçle alakalı hak arayan sendikacılara yönelik neredeyse tamamına 10'a yakın dava açıldı. Bize de bu davalardan açıldı. Yalnız davalardan ikisi çok ilginç. Bugün sabah duruşmasına katıldığım Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada bir TV programında söylediğimiz sözler gerekçe gösterilmiş. Hadi bu garabet bir tarafa bize gelen celpte, şikayetçi Bursa Valisi Münir Karaloğlu, avukatı da AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun. Böyle bir ironi yaşanmamalıydı. Bu bence, Türk adaletine kara bir lekedir. Bizler, Türk devletinin memuru olmaktan gurur duyan kişileriz, devletin temsil makamında oturan hiçbir kimseye hakaret etmeyiz."

"MAĞDUR OLANLAR YARGILANIYOR"

Selçuk Türkoğlu'na destek veren Baro Başkanı Ekrem Demiröz de, "Mağduriyet yaratanların değil, mağdur olup da tepki gösterenlerin yargılandığı bir dönem açıldı, Türkiye'de. Bir anlamda haksızlıklara, hukuksuzluklara susması istenilen bir toplum yaratılmaya çalışıyor. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen yöneticileri gibi haksızlığa tepki gösterdiği için yargılananların yanında olacağını açıklıyoruz" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Karaloğlu'ndan Sendikacıya Hakaret Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement