Vali Harput Anneler Gününde Anneleri Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Vali Harput Anneler Gününde Anneleri Unutmadı

Vali Harput Anneler Gününde Anneleri Unutmadı

Şahabettin Harput, Anneler Günü kapsamında, Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı-Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşayan yaşlılar ile Misi Köyünde bir araya geldi.

15.05.2013 10:37

Nilüfer Misi Köyü Kadınları Derneği evsahipliğinde "Anneler Günü-Bahar Yemeği" ne Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Eşi Funda Harput olmak üzere Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Üreten Kadın Kuruluşları Platformu Danışmanı Emine Yıldız, Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardım Derneği, Dağyenice Köyü Kadınları Dayanışma Derneği, Saitabat Kadınları Dayanışma Derneği, Cumalıkızık Kadınları Derneği katıldı.

Anneler günü dolayısı ile Ülkemizin değişik yörelerinde programlar yapıldığını belirten Vali Harput, burada yapılan Anneler Günü etkinliğinin çok önemli ve Ülkemize örnek bir program olduğunu belirtti.

Bursa Köy Kadın Dernekleri Platformu olarak anneler günü vesilesi ile Misi Köyünün bu muhteşem güzelliğinde bir araya gelmeyi arzu ettiklerini ifade eden Vali Harput, " Ben bugün eşimle beraber burada sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu organizasyonu Anneler Günü dolayısıyla yaptığımız için, önce tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Ayaklarına taş değmesin, yürekleri acı görmesin. Gelecek günleri hep aydınlık olsun, mutlu olsun, huzurlu olsunlar diyorum.

Birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerini hep birlikte sergileyelim. Bu güzel organizasyon da zaten birlik ve beraberliğimizin güzel bir numunesi. Köy Kadın Derneklerimiz, Saitabad'la başlayıp bugün sayıları 22'yi buldu. Hatta 23,24 diye ilerleyecek olan bu derneklerimiz kendi aralarında örgütlenerek köyünün zenginliklerini, köyünün ürünlerini, üretimlerini, köyün kültürünü, göyün güzelliklerini, el sanatlarını, maharetlerini bütün incelikleri ile ortaya koyup yaşatmak sureti ile hem aile bütçelerine destek olmak, ev ekonomisine katkı yapmak, hem de kadınlar arasında güzel bir örneği bütün dünyaya anlatmak adına bir başarı destanı yazdılar. Bu başarılarınızdan dolayı ben sizi kutluyorum, tebrik ediyor, alkışlıyorum sizleri"

"Bugün gerçekten en başarılı kadın derneklerimizden birisi, Misi kadınlarımız bize ev sahipliği yapıyor. Her biri birbirinden değerli olan hanımefendi kardeşlerimizin bu organizasyonlarına bende Bursa Valisi olarak her zaman destek olmayı kendime çok değerli bir görev sayıyorum. Ve inşallah bu birlikteliklerimiz bizi çok daha yukarılara taşıyacak. Bir taraftan kültürümüz yaşıyor, bir taraftan ekonomimiz güçleniyor, bir taraftan turizm değerleri ile aile bütçeleri daha bir katkı alır hale geliyor, yarınlarımız daha aydınlık ve daha mutlu oluyor. Sizler, büyüklerimiz bizim onur misafirimizsiniz. Sizler varsanız biz varız. Biz bir bütünüz aile olarak, dolayısıyla Peygamber Efendimiz cenneti annelerin ayaklarına sermiş.

Bu kadar mübarek annelerin dualarını almak da bizim görevimizdir. Babalar da unutulmasın, babalar da cennetin orta direği diyor Peygamber efendimiz, o da önemli. Onun için Allah babalarımızdan da analarımızdan da razı olsun ve elden ayaktan düşürüp kimselere muhtaç etmesin, sağlık ve huzur içerisinde birlikte el ele, güle güle yürüyelim inşallah. Hepinize en içten sevgilerimi, saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Huzurevinde yaşayan toplam : 293 yaşlımıza programda, polar şal, havlu, yazma, çorap hediye edildi. Öğle yemeğine, sağlık problemleri olup katılamayan ve Huzurevinde yaşayan diğer yaşlılara ise hediyelerini, Platform üyesi kadın dernekleri, "Anneler Gününü" kutlayarak takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Harput Anneler Gününde Anneleri Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement