Vali Haluk İmga'da Sandıklı'da - Son Dakika
Güncel

Vali Haluk İmga'da Sandıklı'da

Vali Haluk İmga\'da Sandıklı\'da

Afyonkarahisar' da Sağlık Skandalı.

02.12.2010 19:24

Doktorlar Hasan Oğuzhan ve Sibel İnan, muayene ettikleri katarakt ameliyatı mağduru hastalarla ilgili raporu açıkladı. Doktorlar, Ahmet Ertürk ve İsmet Öztürk adlı hastaların tekrar görme şansının olduğunu, Osman Yıldırım ve Lütfiye Akkuş'un ameliyat edilen gözlerinin görme yetisini tamamen kaybettiğini belirtti. Mehmet Macit ve Salih Dalkılıç'ın katarakt ameliyatı yapılan birer gözleri daha önce başka hastanede alınmıştı.

KUSUR VARSA KAPATILIR

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Sandıklı Devlet Hastanesi'ne gelerek, katarakt ameliyatı yapılan hastalarla görüştü. Başhekim Salim Aksoy'dan bilgi alan Vali İmga, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Vali İmga, "Buraya hastalara geçmiş olsun dileğinde bulunma amacıyla geldim. 2 hastanın tedavi sonucu gözleri görme imkanına kavuşabilir. Diğer hastalara da acil şifalar diliyorum" dedi. Bir soru üzerine Vali İmga, özel sağlık kuruluşunda da gerekli inceleme ve denetimlerin yapılacağını belirterek, "Kusur olursa bu sağlık kuruluşu kapatılır" dedi.

ENFEKSİYON KAPMIŞ

Muayeneleri yapan doktor Hasan Oğuzhan'ın raporunda, ameliyat yapılan gözlerde enfeksiyon ortaya çıktığı, bu durumun ameliyatların hijyenik ortamda yapılmamasından kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Haluk İmga'da Sandıklı'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement