Vali Cerrah: "Suriyeli Misafirler En İyi Koşullarda Ağırlanıyor" - Son Dakika
Güncel

Vali Cerrah: "Suriyeli Misafirler En İyi Koşullarda Ağırlanıyor"

Vali Cerrah: "Suriyeli Misafirler En İyi Koşullarda Ağırlanıyor"

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Suriyeli sığınmacıların mümkün olan en iyi koşullarda ağırlandığını söyledi.

03.10.2012 13:47

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Suriyeli sığınmacıların mümkün olan en iyi koşullarda ağırlandığını söyledi.

Vali Cerrah, Suriyeli sığınmacıların barındığı Cevdetiye beldesindeki konaklama tesislerini gezdi. Tesisten sorumlu Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak'tan bilgi alan Vali Cerrah, poliklinikler ve tesise yapılmakta olan markette incelemelerde bulunarak, Suriyeli sığınmacılarla sohbet etti. Devam eden çalışmalar hakkında Vali Cerrah'a bilgi veren Kaymakam Uzunparmak, Özidaş Şirketi tarafından işletilecek olan marketin sığınmacıların temel ihtiyaçlarını karşılayacağını ve önümüzdeki haftadan itibaren hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

Daha sonra poliklinikleri ziyaret eden Vali Cerrah, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz'den verilen sağlık hizmetleri ve sığınmacıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Dr. Cingöz, 20 sağlık personelinin çalıştığı polikliniklerin 24 saat hizmet verdiğini söyledi.

Bu arada polikliniklerde tedavi gören hastaları da ziyaret eden Vali Cerrah, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti. İncelemeleri sonrasında kendisini polikliniğin kapısında bekleyen Suriyeli sığınmacılarla da sohbet eden Cerrah, sorunlarını tek tek dinleyerek, ilgili kurum müdürlerine sorunların en kısa zamanda çözülmesi konusunda talimat verdi. Vali Cerrah, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, 249 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan Osmaniye Konaklama Tesisleri'nde 2 bin adet çadır bulunduğunu ve 8 bin 50 Suriyeli sığınmacının misafir edildiğini söyledi. Konaklama tesislerinde barınmak için kullanılan çadırların yanı sıra 43 yemekhane, lavabolar, duşlar, çamaşırhane, ibadethane, sağlık merkezi, postane, berber, AFAD binası, Kızılay binası, idari bina, karşılama çadırları ve ziyaretçi çadırlarının da bulunduğunu kaydeden Vali Cerrah, Suriyeli misafirlerin mümkün olan en iyi koşullarda ağırlandığını söyledi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Cerrah: 'Suriyeli Misafirler En İyi Koşullarda Ağırlanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement