Vali Can, Hayırseverin Elini Öptü - Son Dakika
Güncel

Vali Can, Hayırseverin Elini Öptü

Vali Can, Hayırseverin Elini Öptü

Tokat Valisi Cevdet Can, 21 derslikli okul yaptıracak olan hayırsever vatandaşın elini öptü.

11.03.2015 12:18

Tokat Valisi Cevdet Can, 21 derslikli okul yaptıracak olan hayırsever vatandaşın elini öptü.

Tokat'ta 88 yaşındaki hayırsever Kemal Arat, 18 derslikli ilköğretim okulundan sonra 17 yıl önce vefat eden eşi Fahriye Arat adına İmam Hatip Ortaokulu yaptırmaya karar verdi. Yaklaşık olarak 2,5 milyon TL'ye mal olacak olan okulun protokol imza töreninde konuşma yapan Tokat Valisi Cevdet Can, hayırseverin içerisinde spor salonları ile birlikte 16+5 derslikli İmam Hatip Ortaokulu yaptıracağını kaydetti. Hayırsevere teşekkür eden Vali Can, "Birçok yatırımın riski vardır. Ama eğitim yatırımının riski yoktur. Kemal beyden Allah razı olsun. Onun bu güzelliğine karşı elini öpmek istiyorum" dedi. Vali Can, konuşmasının ardından hayırseverin elini öptü.

12 yaşında babasının ölmesi nedeni ile öksüz kaldığını, 75 yıldır çalıştığını ifade eden 88 yaşındaki Kemal Arat ise çalışmanın da, hayır yapmanın da bir ibadet olduğunu kaydetti. 1990 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne İlahiyat Fakültesi yaptırmak istediğini ama Ankara'dan İlahiyat Fakültesi yerine Veteriner Fakültesi yapılması için izin çıktığını ifade eden Arat, bugün İmam Hatip Ortaokulu yaptırmanın nasip olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Can ile hayırsever Arat protokole imza attı. Valilik makamında düzenlenen imza töreninde Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, müteahhit firma yetkilisi katıldı. İmza törenin ardından Vali Can, hayırsever Arat'a günün anısına çeşitli hediyeler ederek valilik binası çıkışına kadar eşlik ederek yolcu etti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Can, Hayırseverin Elini Öptü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement