Vakıflar Genel Müdürü Ertem Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Vakıflar Genel Müdürü Ertem Açıklaması

Vakıflar Genel Müdürü Ertem Açıklaması

"Tüm vakıflara vergi muafiyeti getirilmeli düşüncesindeyim" "Ancak vergi muafiyeti konusu Maliye Bakanlığının yetki alanında ve devletin vergi politikasıyla doğrudan ilgili"

26.02.2014 13:12

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, tüm vakıflara vergi muafiyeti getirilmeli düşüncesinde olduğunu belirterek, "Ancak konu Maliye Bakanlığının yetki alanında ve devletin vergi politikasıyla doğrudan ilgili" diye konuştu.

Ertem, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) tarafından Rixos Grand Ankara Oteli'nda düzenlenen "Sivil Toplum Kamu İşbirliği Konferansı"nda, yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

"Tüm vakıflara vergi muafiyeti getirilmeli düşüncesindeyim" ifadelerini kullanan Ertem, ilgili kanuna göre kurulan 4 bin 500 civarında vakfın olduğunu belirtti.

Şu anda 250 vakfın vergi muafiyetinin olduğunu dile getiren Ertem, vergi muafiyetinin vakıfların faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, çoğaltılması ve vakıf sayısının artırılabilmesi için olumlu etki oluşturacağını söyledi.

Uluslararası standartlara bakıldığında tüm vakıf ve derneklerin vergiden muaf olduğunun görülebileceğini ifade eden Ertem, "Hukuki alt yapıyı da Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak oluşturabiliriz. Ancak vergi muafiyeti konusu Maliye Bakanlığının yetki alanında ve devletin vergi politikasıyla doğrudan ilgili" diye konuştu.

2008 yılında yürürlüğe giren Vakıflar Kanunu ile vakıflara gerek kuruluş biçimleri gerekse faaliyetleri açısından kolaylıklar getirildiğini anlatan Ertem, tüm sivil toplum kuruluşlarının yönetim süreçlerine katkı sağlamaları ve hizmet üretmeleri konularında etkinliklerinin artmasının önemli olduğunu da vurguladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vakıflar Genel Müdürü Ertem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement