Uzman Çavuşun Cenazesi Adana'da - Son Dakika
Güncel

Uzman Çavuşun Cenazesi Adana'da

Uzman Çavuşun Cenazesi Adana\'da

Uzman Çavuş Hüseyin Canbolat, asker hastanesinde düzenlenen tören ardından memleketine gönderildi.

16.03.2013 14:17  Güncelleme: 15:09

Elazığ İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda tartıştığı Uzman Çavuş Mustafa Gürbüs, tarafından tabancayla vurularak öldürülen Uzman Çavuş Hüseyin Canbolat, asker hastanesinde düzenlenen tören ardından memleketi Adana'nın Kozan İlçesi'ne karayolu ile gönderildi.

İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda dün saat 16.30 sıralarında Canbolat ile Gürbüz tartıştıktan sonra birbirlerine tabancayla ateş açtı. Çatışmada her iki uzman çavuş da ağır yaralandı. Uzman çavuşlardan Hüseyin Canbolat, kaldırıldığı Asker Hastanesi'nde kurtarılamadı, Mustafa Gürbüz ise tedavi altına alındı. Dün akşam Fırat Üniversitesi morguna kaldırılarak otopsisi yapılan uzman Çavuş Hüseyin Canbolat için bu sabah Elazığ Asker Hastanesi'nde gazetecilerin alınmadığı, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ufuk Özsoy ve diğer üst düzey rütbeli askerler katıldığı tören düzenlendi. Tören ardından Uzman Çavuş Hüseyin Canbolat'ın cenazesi ambulansla memleketi Adana'nın Kozan ilçesine gönderildi. İl jandarma alay komutanlığında meydana gelen olayla ilgili olarak Elazığ valiliğinden yapılan yazılı basın açıklamasında ise şu bilgiler verildi.

"Elazığ İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma uzman çavuş M.G. 15 Mart 2013 günü saat 16.40 sıralarında, İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde Jandarma uzman çavuş H.C.'yi özel komşuluk ilişkilerinden dolayı aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu kendisine ait tabanca ile hayati tehlike olacak şekilde yaralamıştır. Söz konusu yaralı personel sevk edildiği Elazığ Asker Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Olayla ilgili 8'nci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığınca adli tahkikat başlatılmıştır."

(FOTOGRAFLI)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzman Çavuşun Cenazesi Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement