"Uzaklar Iı" Geri Dönüyor - Son Dakika
Güncel

"Uzaklar Iı" Geri Dönüyor

"Uzaklar Iı" Geri Dönüyor

TRT Türk'ün "Uzaklar Antarktika" projesi için, 14 metrelik "Uzaklar II" isimli tekneyle yola çıkan ve Antarktika'ya giden ilk Türk denizciler olma başarısını yakalayan Osman Atasoy ve Sibel Karasu, yaklaşık 3,5 yıl süren yolculuklarının ardından...

26.11.2012 16:41

TRT Türk'ün "Uzaklar Antarktika" projesi için, 14 metrelik "Uzaklar II" isimli tekneyle yola çıkan ve Antarktika'ya giden ilk Türk denizciler olma başarısını yakalayan Osman Atasoy ve Sibel Karasu, yaklaşık 3,5 yıl süren yolculuklarının ardından başladıkları nokta olan Marmaris'e geri dönüyor.

Osman Atasoy ve Sibel Karasu'nun ikinci kez çıktıkları dünya turunu 29 Kasım Perşembe günü denize açıldıkları nokta olan Marmaris'te sonlandıracakları bildirildi.

Kaptan Atasoy ve Sibel Karasu'nun, 2012 Ocak ayının başında Güney Amerika'nın güney ucunda bulunan Ateş Toprakları'ndan yola çıktıkları ve Antarktika ana karasına şubat ayının ilk haftasında ulaştıkları belirtildi. Atasoy ve Karasu'nun, Antarktika'ya giden ilk Türk denizcileri olarak Türk bayrağını Şili'ye ait üssün komutanına teslim ettikleri kaydedildi.

Antarktika'da buzullar arasında ilerleyip, insansız ve ıssız limanlarda demirleyerek 6 hafta geçiren Uzaklar II ekibinin, penguenler, balinalar, albatroslarla zenginleşen Antarktika yaşamını da, teknelerine özel olarak yerleştirilen, tam donanımlı bir kamera ile kayda aldıkları öğrenildi. Uzaklar II'nin Antarktika yolculuğunun 23 Mart 2012'de, Arjantin'in en güney ucundaki Ushuaia Limanı'nda sona erdiği ifade edildi.

Atasoy ve Karasu için Marmaris'te karşılama töreni düzenlenecek.

Muhabir: Levent Kişi/ Güç Gönel

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Uzaklar Iı' Geri Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement