Usûlsüz Dinleme İddianamesi Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Usûlsüz Dinleme İddianamesi Kabul Edildi

Usûlsüz Dinleme İddianamesi Kabul Edildi

Yasa dışı dinlemelerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 18 kişi hakkında hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi.

12.12.2014 17:38

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "usülsüz dinleme" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 18 kişi hakkında hazırladığı Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük'ün hazırladığı iddianamede şüpheli gösterilen 18 kişiye; "askeri ve siyasi casusluk" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üyesi olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

17'si polis 18 şüpheli, 23 yıldan 41 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Şüphelilerin, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Bülent Haberal, MHP'nin eski genel sekreter yardımcısı Mehmet Taytak ve Gazeteci Ahmet Şık'ın eşi Yonca Verdioğlu Şık'ın da arasında bulunduğu bazı kişileri usülsüz dinlediği ileri sürülüyor.

Kaynak: AA

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Usûlsüz Dinleme İddianamesi Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement