Usta Şairler Unutulmayan Şiirleriyle Beykoz'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Usta Şairler Unutulmayan Şiirleriyle Beykoz'da Anıldı

Usta Şairler Unutulmayan Şiirleriyle Beykoz\'da Anıldı

Beykoz Belediyesi ve Doğuş Haber Gazetesi işbirliği ile düzenlenen'Beykoz'da Şiir Akşamları' programında şiirimizin usta kalemleri unutulmayan şiirleriyle yâd edildi.

10.05.2012 21:12  Güncelleme: 21:10

Belediye başkanından meclis üyelerine, servis şoföründen gazetecilere, muhtarından siyasetçisine, esnafından polis memuruna kadar her kesimden Beykozlu, Yahya Kemal'den Cahit Sıtkı Tarancı'ya, Can Yücel'den Behçet Necatigil'e, Necip Fazıl'dan Sezai Karakoç'a birçok önemli şâirimizin eserlerini okuyarak şiir tadında bir program sundu.

Prof.Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'ndeki programın sunuculuğunu Doğuş Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ozan Derviş yaptı. Gecenin ilk şiirini ise AK Parti Beykoz kurucu ilçe başkanı Ahmet Hulusi Batu okudu. Batu, Yahya Kemal'in Boğaziçi, Beykoz ve mehtaplı akşamlarını anlatan şiirini yorumladı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, CHP meclis üyesi Erdal Öztürk'ün bir şiirini okurken, AK Parti meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu da, Nazım Hikmet'in 'Davet' ve Can Yücel'in Deniz Gezmiş'i anlatan 'Aşk Olsun Sana Çocuk' şiirini okuması geceye renk kattı.

Belediye personeli Kenan Arslan, Cahit Sıtkı Tarancı'dan 'Memleket İsterim', Rafet Şişmanoğlu, lise hocası Behçet Necatigil'den şiirler okurken, Çavuşbaşı Çiftlik Mahalle Muhtarı Yüksel Türkyılmaz, Çengeldere eski muhtarı Hüseyin Öztürk'le düet yaparak kemençe eşliğinde 'Cerrahpaşa' türküsünü salondakilerle birlikte okudu.

CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Mustafa Sezgun, Neyir Erkan, Arzu Başlantı, Erdal Öztürk, Simay Yılmaz, Metin Aydın, Reyhan Dürdane Fırat, Recep Ural, Erdal Dalcı ve Özel Dudu da şiirleriyle geceye renk katanlar arasında yer aldı.

Ünlü Yönetmen Ülkü Erakalın rahatsızlığına rağmen geceye katılarak kısa bir konuşma yaptı. "Bu gece yeniden doğdum" diyen Erakalın salondan büyük alkış aldı.

Çelikbilek "Beykoz İlham Veriyor"

Programın sonunda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, geceye katılan tüm konuklara teşekkür ederek, "Beykoz, edebiyatımızda önemli bir yere sahiptir. Çok sayıda ünlü şâirimize ilham vermiştir. Bu akşam anlaşıldı ki, Beykoz sadece ünlü şâirlerimize değil ilçede yaşayan herkese ilham veriyor. Sanayi kentinden eğitim, kültür, sanat ve turizm kentine dönüşen ilçemizde bu tür etkinlikleri artırarak devam ettireceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Usta Şairler Unutulmayan Şiirleriyle Beykoz'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement