Üsküp'te 100 Bini Aşkın Kişi Başbakanlık Binasına Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Üsküp'te 100 Bini Aşkın Kişi Başbakanlık Binasına Yürüdü

Üsküp\'te 100 Bini Aşkın Kişi Başbakanlık Binasına Yürüdü

* Muhalefet, Başbakanın istifasını istedi 5 bin kişi başbakanlık binasının önünde sabahladı Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, 2011 yılında polis tarafından öldürülen Martin Neşkovski adlı gencin ölümünü ve Kumanova'daki Arnavutlara yönelik polis şiddetini protesto etmek amacıyla muhalefetin düzenlediği mitingde, Başbakan Nikola Gruevski'nin istifası istendi.

18.05.2015 07:11

* Muhalefet, Başbakanın istifasını istedi

5 bin kişi başbakanlık binasının önünde sabahladı

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, 2011 yılında polis tarafından öldürülen Martin Neşkovski adlı gencin ölümünü ve Kumanova'daki Arnavutlara yönelik polis şiddetini protesto etmek amacıyla muhalefetin düzenlediği mitingde, Başbakan Nikola Gruevski'nin istifası istendi. Mitingin ardından yaklaşık 5 bin kişi, Başbakanlık binasının önünde kurdukları çadırlarda sabahladı.

Ülkenin her yerinden muhalefeti destekleyen binlerce vatandaş, Başbakanlık binasının önüne akın etti. Mitinge muhalefet saflarında yer alan çok sayıda Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) ve Türk Hareket Partisi ( THP) üye ve sempatizanları da katıldı.

Farklı müzik grupların söyledikleri şarkılarla eğlenen protestocular hükümetin istifasını istedi. Mitinge çok sayıda Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri de katılarak muhalefete destek verdi.

Muhalefetin düzenlediği protestoya katılan Avrupa Parlamenterleri Sergey Stanişev ve Knut Fleckenstein da birer konuşma yaptılar. Makedonya Sosyalist Birliği Başkanı ve Muhalefet lideri Zoran Zaev yaptığı konuşmasında hükümetin icraatlarını eleştirerek Başbakan Nikola Gruevski'nin istifa etmesini istedi. Mitinge katılan farklı etnik kimliklere sahip vatandaşların demokrasi istediklerini söyledi.

Gruvski'nin gitmesi gerektiğini söyleyen Zaev, her alanda kendilerinin hazırladıkları projelerden de katılımcıları bilgilendirdi. Zoran Zaev konuşmasının sonunda Gruevski gitmeden, biz de gitmiyoruz diyerek başbakanlık binası önünde kalmaya devam edeceklerini de ifade etti.

Mitingte dalgalanan bayraklarını yanı sıra "Elveda Gruevski", "Özgürlük", "Biz geldik", "Protesto ediyorum" yazılı pankartlar da göze çarptı.

5 BİN KİŞİ BAŞBAKANLIK BİNASININ ÖNÜNDE SABAHLADI

Saat 14.00'da başlayan ve 21.00'e kadar süren protesto gösterisinin ardından göstericilerin çoğu bugün yeniden toplanmak üzere dağılırken yaklaşık 5 bin kişi ise Başbakanlık binasının önünde kurdukları çadırda sabahladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üsküp'te 100 Bini Aşkın Kişi Başbakanlık Binasına Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement