Üsküdar Rotary Kulubü'nün 'Meslekte Üstün Başarı Ödülleri' Törenle Verildi - Son Dakika
Güncel

Üsküdar Rotary Kulubü'nün 'Meslekte Üstün Başarı Ödülleri' Törenle Verildi

Üsküdar Rotary Kulubü\'nün \'Meslekte Üstün Başarı Ödülleri\' Törenle Verildi

Üsküdar rotary Kulübü'nün mesleğini başarı ile icra edenlere verdiği "Meslekte Üstün Başarı Ödülleri", bu akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

21.01.2016 23:19

Üsküdar rotary Kulübü'nün mesleğini başarı ile icra edenlere verdiği "Meslekte Üstün Başarı Ödülleri", bu akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yılki ödüllere, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Mete Akyol ve Kadir Toprakkaya değer görüldü. Usta gazeteciler, ödüllerini Kadıköy Moda Deniz Kulübü'nde düzenlenen törende aldı.

Törene, Rotary Türkiye'nin başkanları ve üyeleri katıldı. Yerel ya da ulusal düzeyde başarılı olmuş, iş-sanat-ekonomi-politika gibi farklı meslek gruplarından kişilerden seçilerek dünyada 33 bin 900 Rotary Kulübü'nde geleneksel olarak her yıl dağıtılan "Meslekte Üstün Başarı Ödülleri" töreni öncesinde bir yemek verildi.

Yemeğin ardından, Ahmet Hakan'a Türkiye Rotary Başkanı Mehmet Sabri Görkey, Kadir Toprakkaya'ya Rotary Kulübü'nün eski başkanlarından Enver Aytaç, Mete Akyol'a da Üsküdar Rotary Kulübü Başkanı Dr. Cemal Demir tarafından ödülleri takdim edildi.

"GAZETECİLER HEP İTİRAZA MARUZ KALIYOR"

Ahmet Hakan, aldığı ödül sonrasında, "Biz gazeteciler olarak hep itirazlara ve eleştirilere maruz kalıyoruz. Takdir ve ödül en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey aslında. Bunu da pek fazla yaşayamıyoruz. Bu akşam bunu bana yaşatan tüm Rotary üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ödül töreni sonrası hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra, Ahmet Hakan, katılımcıların sorularını yanıtladı.

"BÖYLE BİR DURUMDA TAYYİP ERDOĞAN NE YAPSIN DİKTATÖR OLMASIN DA?"

Bir katılımcı, Ahmet Hakan'a, "Biz Türk insanı olarak analizler yapıyoruz. Bu analizleri herkes yapıyor. Siz bundan sonrasını nasıl görüyorsunuz?" sorusunu yönetti. Ahmet Hakan, Türkiye'deki muhalefetin durumunu özetleyerek, şunları söyledi:

"Türkiye'de, otoriter eğilimleri olan ve oy almayı iyi bilen bir adamı çok baştan çıkaracak bir durumda muhalefet. Yani kale boş. Cumhuriyet Halk Partisi'nde hiçbir umut yok. Yüzde 25'ten bir puan fazla alacaklarına dair kendileri dahil hiçkimsenin beklentisi yok. MHP zaten birbirlerine düşmüş durumda. HDP'nin durumu daha da vahim. Barajın altında kalacaklarına dair çok güçlü emareler var. Çünkü terörle aralarına bir türlü mesafe koyamadılar. Böyle bir durumda Tayyip Erdoğan ne yapsın diktatör olmasın da?"

Ahmet Hakan'ın bu sözleri salonda gülüşmelere yol açtı.

Hakan, şöyle devam etti:

"Öyle bir durum söz konusu yani. Ortam çok müsait. O yüzden de zaten yeni bir baskın seçim yapıp, yüzde 60 ile filan gelme gibi bir planı olduğu da söyleniyor. Bu karamsarlığı artırıcı bir durum. Biz köşe yazarları olarak bu işleri halledecek çapta değiliz. Bu işleri yapması gerekenler, muhalefet partileri. Bizim vatandaşlarımız bunu bizden bekliyor. Bizim işimiz de değil. Muhalefet iktidarı frenlemeyi dahi beceremiyor. O nedenle karamsar bir durumdayım."

Gecede daha sonra, Mete Akyol meslek anıları anlattı, Kadir Toprakkaya da Kadıköy konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üsküdar Rotary Kulubü'nün 'Meslekte Üstün Başarı Ödülleri' Törenle Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement