Uşak Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Uşak Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Uşak Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusuUŞAK Üniversitesi'nde 7 bin 330 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

17.05.2017 20:37

Uşak Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

UŞAK Üniversitesi'nde 7 bin 330 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Uşak Üniversitesi 2016-2017 akademik yılının sona ermesi nedeniyle düzenlenen törene Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Üniversiteden mezun olarak diplomalarını alan 7 bin 330 öğrenci kep attı. Bir Eylül Stadyumu'nda düzenlenen tören kortej yürüyüşü ile başladı. Genç mezunları zaman zaman yağan yağmura rağmen anne, baba ve yakınları yalnız bırakmadı. Yaklaşık 6 bin kişi mezuniyet coşkusunu tribünlerden seyretti. Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, aklın ve bilimin ışığında ilerlediklerini söyledi. Uşak Üniversitesi'nden 7 bin 330 öğrenciyi uğurlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Rektör Vekili Dalkıran, Uşak Üniversitesi'nin modern tasarıma ve nitelikli fakülte binalarına sahip olduğunu belirterek yeni öğrenim yılında Uşak Tıp Fakültesi'ne öğrenci alacaklarını açıkladı. Rektör Vekili Dalkıran, "Ülkemiz için çağın gereklerini yerine getiren, geçmişin hazinelerinden faydalanarak geleceği hazırlayan, tarih ve medeniyet bilincine sahip insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz ediyor. Bizler bilginin güç, bilimsel üretimin üstünlük ve bilgi paylaşımın esas olduğu kanaatini taşıyoruz. Önümüzdeki akademik yılda Uşak Tıp Fakültesi'ne öğrenci alımı yapılacağı müjdesini veriyorum. Uşak Tıp Fakültesi ile birlikte Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'ni de yeni dönemde öğrenci alacağız. 12 fakültemizle büyümemiz devam ederken, fiziki yapılanmamızı da sürdürüyoruz" diye konuştu.

"15 TEMMUZ'U UNUTMAYIN"

Uşak Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerden Uşak'ı unutmamalarını isteyen Vali Ahmet Okur ise, "Uşak'ta 4 yıl boyunca yaşadığınız her an çok değerlidir. Gittiğiniz ve yaşadığınız her yerde Uşak'ın temsilcileri olarak Uşak'ı ve değerlerini tanıtacağınıza olan inancımız tamdır. Tarihimizi çok iyi okuyup değerlendirin. Ülkemizin dönüm nokrası olan 15 Temmuz tarihini, gelinen süreci ve eğitim alanında yapılan ihanetleri unutmayın ve unutturmayın. Biz 15 Temmuz darbe girişiminde iki neslimizi kaybettik. Ciddi anlamda eğitimli, kaliteli zeki yavrularımızı bir örgütün iğrenç emellerine maalesef feda ettik, kurban verdik. Bundan sonraki süreçte eğitimli, kültürlü, kendisini ve geleceğini bilen faziletli ve erdemli nesillere ihtiyacımız var" dedi.

Konuşmaların ardından fakülte ve meslek yüksekokullarından dereceyle mezun olan öğrencilere belgeleri verilerek mezuniyet pastası kesildi. Tören sonunda öğrenciler yağan yağmura aldırış etmeden keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Uşak Üniversitesi\'nde Mezuniyet Coşkusu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement