Uşak'taki Organ Bağışı - Son Dakika
Güncel

Uşak'taki Organ Bağışı

Uşak\'taki Organ Bağışı

Uşak'ta geçirdiği epilepsi krizi sonrası beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki zihinsel engelli hastadan alınan karaciğer, 62 yaşındaki çiftçiye nakledildi.

05.07.2012 17:35

Uşak'ta geçirdiği epilepsi krizi sonrası beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki zihinsel engelli hastadan alınan karaciğer, 62 yaşındaki çiftçiye nakledildi.

İzmir Kent Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uşak'ta dün beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan Suat Yörük'ten alınan karaciğer dokusunun, Prof. Dr. Mehmet Alper, Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Opr. Dr. Cahit Yılmaz ve Opr. Dr. Zafer Önen'den oluşan ekip tarafından, Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Gökçeören köyünde çiftçilik yapan, 62 yaşındaki Hasan Hüseyin Gökçe'ye nakledildi.

Organ nakli yapılan hastanın oğlu Yunus Gökçe, babasının 8 aydır uygun organ çıkmasını beklediğini belirterek, "Biz 4 kardeşiz. Annem ve biz çocukları babam için karaciğer verici adayıydık. Ancak hiçbirimiz verici olmaya uygun bulunmadık. O yüzden de hayat verecek bağışı bekliyorduk. Bağış bizi çok sevindirdi. Bağışı yapan aileye başsağlığı ve sabır, karaciğeri babamda yaşayacak oğullarına da rahmet diliyoruz" dedi.

Uşak'ta 1 Temmuz'da geçirdiği epilepsi krizi sonrası Uşak Devlet Hastanesi'nde tedavi altında alınan 29 yaşındaki zihinsel engelli Suat Yörük'ün, dün beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından iç organları ile korneaları ailesi tarafından bağışlanmıştı.

Muhabir: Efsun Yılmaz/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: İbrahim Uyar - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uşak'taki Organ Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement