Uşak'ta "Sanat Aşkı" Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta "Sanat Aşkı" Resim Sergisi Açıldı

Uşak\'ta "Sanat Aşkı" Resim Sergisi Açıldı

Uşak Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde "Sanat Aşkı" isimli bir resim sergisi açıldı.

27.10.2013 22:48  Güncelleme: 08:30

Uşak Belediyesi kentte sanatın dolu dolu geçmesi için verdiği çabalara devam ediyor. Sanat kenti olma yolunda her yıl yüzlerce sanat etkinliğini kentte gerçekleştiren Uşak Belediyesi " Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali" öncesinde bir sanat etkinliği daha gerçekleştirdi. Atatürk Kültür Merkezi sanat galerisinde "Sanat Aşkı" isimli bir resim sergisi açıldı. 25 sanatçının katılımının gerçekleştiği serginin açılışında Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Emniyet Müdürü Ogün Toprak Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Gündüz ve Işıl Akgün Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Kozak ve sanatseverler katıldı.

Bir sanat etkinliğinin daha kentte olmasının mutluluğunu duyduklarını belirten Başkan Erdoğan, Uşaklı vatandaşların sergiye gelerek sanat eserlerini görmeleri gerektiğini kaydetti. Uşak'ın sanat anlamında çok güzel işler başardığına vurgu yapan Erdoğan, " İlimizde sanatın her dalının yaşaması ve sevilmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Bu nedenle sanatın her dalının icra edildiği farklı projelerin ilimizde olması için ilgili birimlerimiz ciddi bir planlama yapmaktadır. Bugünkü resim sergimiz de sanata verdiğimiz değerin bir ifadesidir" dedi. Sanat etkinliklerinin vatandaşlar tarafından da ilgi ile karşılandığının altını çizen Erdoğan, bu bağlamda sanatın her yönü ile kentin her noktasında sevildiğini iletti. Kentte yapılan sanat festivallerinin de sanatın en güzel şekilde ifade edildiğini yansıttığını aktaran Erdoğan, " İlimizde sadece sanat etkinlikleri değil, aynı zamanda festivallerde gerçekleştirmekteyiz. Bu konuda kentimiz önde gelen illerin arasında yerini almıştır. Festivaller her anlamı ile katılımın fazla olduğu ve ilgi gören programlar olmuştur. Bizde bu nedenle festivallere devam edip sanatı en iyi şekilde yansıtmayı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Sanata değer veriyoruz

Uşak Belediyesi'nin sanatı her yönü ile seven bir belediye olduğunu ve kentin de sanat ile iç içe yaşamasını hedeflediğini dile getiren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, " Belediyemiz ilimizin gelişmesi için çabalarına devam etmektedir. Kentimizin her noktasında ciddi bir belediyecilik çalışmaları söz konusudur. Biz belediye olarak aynı zamanda kentimizin sanat ve kültür anlamında da en iyi yerlerde olmasını hedeflemekteyiz. Kentte yaşayan her bireyin sanatın en az bir dalını sevmesini ve ilgi göstermesini arz etmekteyiz. Çünkü sanat seven kentlerin gelişimleri daha güzel olmakla birlikte kentin gelişimine de önemli katkı sağlar. Biz bu nedenle sürekli ilimizde etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Bugün gerçekleşen 'Sanat Aşkı' isimli 25 sanatçımızın katılımı ile gerçekleşen sergi de bu düşünce ile ortaya çıkmıştır. Umuyorum ki sanat sever halkımız sergimize ilgi gösterecektir. Belediyemiz kentte sanatın öncüsü ve icra edicisi olarak da faaliyetlerini sürdürecektir. Bunun yanında ilimizde her yıl yaptığımız sanat festivalleri ile de kentimize sanat konusunda fayda sağlamaya devam edeceğiz. Festivaller ile Türkiye'nin sanat konusunda önde gelen kentlerinin arasında yerini alan belediyemiz inanıyoruz ki gelecek yıllarda daha iyi konumlarda olacaktır. Sanat sever halkımız belediyenin etkinlikleri ile mutlu olmaya devam edecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uşak'ta 'Sanat Aşkı' Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement