Urfa'nın Geleceği Bu Seçilenlere Bağlı - Son Dakika
Güncel

Urfa'nın Geleceği Bu Seçilenlere Bağlı

Urfa\'nın Geleceği Bu Seçilenlere Bağlı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi daimi encümen, imar ve bayındırlık ile diğer komisyonlara yeni üyeleri seçti.

19.04.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısının son oturumunda daimi encümen ve diğer komisyonlara üye seçimini gerçekleştirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü'nde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Ahmet Kaytan başkanlık yaptı.

Araştırma ve inceleme komisyonundan gelen raporların mecliste görüşülmesinin ardından mecliste daimi encümen, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ve diğer komisyonlara üye seçimi yapıldı. 63 belediye meclis üyesinin oy kullandığı seçimde daimi encümenlerin tamamı AK Partili üyelerden seçildi.

İZOL VE YÜKSEL EN ÇOK OY ALAN İSİMLER

Beş daimi üyenin seçimi için AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Nihat Kılıç, Halaf Kete, Aziz Karayılan, Mustafa Çakır, Serdar İzol ve Necdet Yüksel gibi isimleri sundu. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) adına ise Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Emrullah Cin, Leyla Akça ve Bahri Yıldırım'ın adlarını sundu. Her üyenin beş kişi için oy kullandığı seçimde, Serdar İzol ile Necdet Yüksel 51 oy alırken, Halaf Kete 38, Aziz Karayılan 37, Mustafa Çakır ise 36 oy aldı. DBP'nin encümen için aday gösterdiği Leyla Akça 25 oy, Bahri Yıldırım da 23 aldı. Seçimde beş oy da boş kullanıldı. Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Emrullah Cin, meclisin daha iyi çalışması için her partiden üyelerin komisyonlarda yer alması gerektiğini belirtti ve daha önceki tartışmalarda bunu dile getirdiklerinin kaydetti. Meclis Başkanı Kaytan ise divanın partilerin vereceği karara karışamayacağını belirtti.

İMAR KOMİSYONUNDA KILIÇ DA VAR

Daimi encümen seçiminin ardından mecliste bu kez İmar ve Bayındırlık Komisyonu için üye seçimi yapıldı. Yine AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Nihat Kılıç, Nusret Tüysüz, Faruk Mehmet Akçal, Sait Kaya, Cihan Canbeyli, Nihat Kılıç, Hüseyin Sürücü ve Feyyaz Soylu gibi isimleri teklif etti.

DBP adına ise Cin, Esra Güler Aslan ve Halil Akbaş'ın isimlerini sundu. İmar ve Bayındırlık Komisyonu için önerilen isimler oy çokluğuyla kabul edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu için üyeleri de belirledi. AK Parti'den Ahmet Boğa, Ali Samar, Aysel Göncü, Celal Şeker, Levend Çelik, Ali Zülfikar İzol, Mehmet Bayol isimler önerilirken DBP'den ise Sevinç İzol Özipek ve Sami Kılıç yine oy çokluğuyla komisyona seçilen isimler oldu.

AK PARTİ AKTAŞOĞLU'NU DA ADAY GÖSTERDİ

Öte yandan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Grubu Başkan Vekili Nihat Kılıç, Kültür ve Eğitim Komisyonuna Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Aktaşoğlu'nun ismini sundu. Aktaşoğlu da oy çokluğuyla yeni görevine getirildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'nın Geleceği Bu Seçilenlere Bağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement