Ürdün Kralı El Hüseyin Resmi Ziyaret İçin Yarın Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Ürdün Kralı El Hüseyin Resmi Ziyaret İçin Yarın Türkiye'de

Ürdün Kralı El Hüseyin Resmi Ziyaret İçin Yarın Türkiye\'de

Ürdün Kralı II.Hüseyin yarın Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak.

04.03.2013 10:25

Ürdün Kralı II. Hüseyin yarın Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Ürdün Haşimi Krallığı Kralı II. Abdullah Ibn el Hüseyin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine karşılık olarak, 5-6 Mart tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Söz konusu ziyaret, Cumhurbaşkanı Gül'ün Ürdün'e 1-3 Aralık 2009'da gerçekleştirdiği resmi ziyaretin iadesi niteliği taşıyacak.

5 Mart Salı günü Ankara'da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak, ikili ticaret hacminin ve karşılıklı olarak yatırımların arttırılması için alınması gereken önlemler üzerinde durulacak, ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Konuk Kral, resmi temaslarının ardından, 6 Mart Çarşamba günü TOBB tarafından onuruna verilecek çalışma kahvaltısında işdünyası temsilcileriyle biraraya gelecek ve bazı savunma sanayii tesislerinde incelemelerde bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında Kral Hüseyin'in Türkiye'yi ziyaretinin, bölgede hassas gelişmelerin yaşandığı bir dönemde bölgenin iki anahtar ülkesi olan Türkiye ve Ürdün arasındaki işbirliğinin pekiştirilmesini sağlayacağı bildirildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ürdün Kralı El Hüseyin Resmi Ziyaret İçin Yarın Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement