Ünye'de "Organ ve Doku Bağış Haftası" Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Ünye'de "Organ ve Doku Bağış Haftası" Etkinlikleri

Ünye\'de "Organ ve Doku Bağış Haftası" Etkinlikleri

Ünye'de, Organ ve Doku Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli kurumlarda stant kurularak vatandaşlar bilgilendiriliyor.

09.11.2017 18:26

Ünye'de, Organ ve Doku Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli kurumlarda stant kurularak vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Ünye Devlet Hastanesi Doku ve Organ Bağış Koordinatörü Songül Cumur Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağış Haftası kapsamında Ünye Kaymakamlığı'na stant kurduklarını, vatandaşları organ ve doku bağışı konusunda broşürle ve sözlü olarak bilgilendirdiklerini söyledi.

Baykal, 18 yaşını dolduran ve kendi iradesi ile hareket edebilen herkesin iki şahit huzurunda organ bağışı yapabileceğini kaydetti.

Türkiye'de doku ve organ nakli bekleyenlerin olduğunu dile getiren Baykal, "Bu hastalarımızın tek çaresi organ nakli olmak. Nakil beklenen gruplara baktığımızda en çok böbrek ve kornea nakli bekleniyor. Organ bağışı konusunda vatandaşların duyarlı olmasını istiyorum." diye konuştu.

Hafta kapsamında yürüttükleri faaliyetler sonucu bir hafta içinde 500 bağış aldıklarını belirten Baykal, şöyle konuştu:

"Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, Ünye Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Çaybaşı Belediyesi, Ünye Devlet Hastanesi'nde stant kurup sunum yaptık, broşürlerle bilgilendirme yaptık. Bir hafta içinde 500'e yakın bağış topladık. Kurumlarımıza da duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum."

Ünye'de bağışçı sayısının iyi olduğunu aktaran Baykal, "İlçe halkımız organ ve doku bağışında duyarlı. Türkiye genelinde hastanemiz bağışçı sayısında ilk 25'in içinde. Unutmayalım ki organ ve doku bağışı için söyleyeceğimiz dört harfli bir 'evet' dört kişinin hayatını kurtaracak." ifadelerini kullandı.

Baykal, organ ve doku bağışının daha da artırılması için eğitimlere sıklık verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünye'de 'Organ ve Doku Bağış Haftası' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement