Ünlü Otomobil Yarışçısı Arıoba, Federasyonu İstifaya Çağırdı - Son Dakika
Güncel

Ünlü Otomobil Yarışçısı Arıoba, Federasyonu İstifaya Çağırdı

Ünlü Otomobil Yarışçısı Arıoba, Federasyonu İstifaya Çağırdı

Türkiye'nin uluslararası otomobil rallilerindeki ilk şampiyonu İskender Arıoba, Formula 1 yarışlarından Türkiye'nin çıkarılması nedeniyle Federasyon Başkanı Tahincioğlu ve yönetim kurulunu istifaya çağırdı.

01.10.2011 13:00

Türkiye'nin uluslararası otomobil rallilerindeki ilk şampiyonu İskender Arıoba, Formula 1 yarışlarından Türkiye'nin çıkarılması nedeniyle Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve yönetim kurulunu istifaya çağırdı. Arıoba, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da Formula 1'in hesabını sorması gerektiğini söyledi.

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone tarafından Türkiye'nin 26 milyon dolar vermemesi üzerine 2012 yarış takviminden çıkarılarak yerine Bahreyn'in dahil edildiğini açıklamasının ardından, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak beldesinde yaşayan ve restoran işletmeciliğini yapan İskender Arıoba, değerlendirmelerde bulundu.

23-25 Eylül 2011 tarihleri arasında Singapur'da düzenlenen Formula'nın gece yarışını izlediğini ve burada Bernie Ecclestone ile görüştüğünü anlatan Arıoba, Türkiye'nin takvimden çıkarılmasından Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nu sorumlu tuttu. Türkiye'de düzenlenen Formula 1 yarışlarında seyirci krizi yaşanmasına, Türk yarışçı yetiştirilmemesi ve Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun kişisel kaprisi nedeniyle oğlunu yarıştırmak istemesinin neden olduğunu ileri süren Arıoba, Tahincioğlu ve yönetimini istifaya davet etti.

"BAKAN KILIÇ BUNUN HESABINI SORMALI"

İskender Arıoba, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın federasyon yetkilileri tarafından yanlış bilgilendirildiğini de öne sürdü. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, Formula 1'in nasıl elden kaçırıldığını, ülkenin ne kadar zarara uğratıldığını araştırıp hesabını sormasını isteyen Arıoba, "Sayın Bakan medyada yaptığı açıklamalarda Formula'nın şartlarını söylüyor. Bunlar zaten sözleşmelerde olan maddeler. Bakanımız fena halde yanıltılıyor, yanlış yönlendiriliyor. Sayın Kılıç 'dev tanıtım organize edelim' diyor. Dev tanıtım organize etmeniz için önce Türk pilotunuz olması gerekir" dedi.

"ECCLESTON TÜRKİYE'DEN VAZGEÇMİYOR"

Formula'nın Singapur'da düzenlediği gece yarışını izlediğini belirten İskender Arıoba, Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone ile görüştüğünü anlattı. Türkiye'nin, Formula 1'den çıkarılmasının çok ağırına gittiğini belirten İskender Arıoba, şunları söyledi:

"Singapur'da Bernie Ecclestone ile görüştüm ve üzüntülerimi dile getirerek, yeniden Formula 1'i alabileceğimizi söyledim. Ecclestone bana 'Türkiye'deki Formula 1'den de ülkenizden de kolay kolay vazgeçmem. Birlikte çalışalım, şartları yerine getirelim. Türkiye gözden çıkarabileceğimiz bir ülke değil' dedi. Bu nedenle Singapur'dan döndüm ve önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımız Suat Kılıç ile görüşüp Formula 1'in patronu ile bir araya gelmeleri için elimden gelen gayreti göstereceğim. Formula 1'i 2013'te yeniden İstanbul'da görebiliriz."

Singapur'un Formula 1 sayesinde bir haftada tam 280 milyon dolar kazandığını belirten Arıoba, "Ancak biz ne yaptık? 300 milyon dolar vererek yaptığımız pistte 26 milyon dolar ve seyirci bulamadığımız için, kısacası İstanbul Ticaret Odası ve Otomobil Sporları Federasyonu'nun beceriksizliği ve başkanların kişisel kaprisleri nedeniyle bu yarışmayı Bahreyn'e kaptırdık, milyonlarca dolar gelirden olduk" diye konuştu.

İskender Arıoba, 1965 yılında Türkiye'nin ürettiği Anadol marka otomobil ile Güney Fransa'da ilk otomobil pist yarışında birinci olarak adını duyurdu. 1968 yılında Avrupa- Afrika ve Asya'yı kapsayan ve dünyanın en uzun yarışı olan 35 bin millik yarışta Renault 12 marka otomobili ile Avustralya'nın Sydney kentine birinci oldu, bugüne kadar 40'a yakın otomobil sporcusu yetiştirdi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlü Otomobil Yarışçısı Arıoba, Federasyonu İstifaya Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement