Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Binası Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Binası Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Binası Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

SANKO Holding tarafından Gaziantep Üniversitesinde yaptırılacak olan "Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi Binası Temel Atma Töreni" gerçekleştirildi.

21.04.2012 00:07  Güncelleme: 00:06

Temel atma törenine; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Şamil Tayyar, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Koruk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Ayşe Binnur Erbağcı, Doç. Dr. Hanifi Çanakçı, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

İlahiyatın bütün bilgilerin temelini oluşturduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Üniversiteyi, farklı musluklardan bilginin aktığı, bütün dünyayı besleyen Kevser havuzuna benzetirim. Musluklardan birisinden fizik, birisinden kimya, birisinden tıp, birisinden de ilahiyat bilgisi akar. Tarih boyunca üniversitenin üniversite olması için mutlaka o bilgi havuzunda ilahiyat bilgisinin olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ortalama bir din bilgisine sahip olmayan bir insanın bu topraklardaki türküleri anlamasının mümkün olmadığını söyleyen Prof. Dr. Görmez, "Dünyada Müslümanların yaşadığı en büyük sorun bilgi üreten mekanizmalardır. İslam dünyasının bilgi üreten mekanizmaları üzülerek söylüyorum sorun üretiyor.

Bu, İslam dünyasına bilgi üreten fakültelerimizin, insan yetiştirme düzeneklerinin henüz sorunlar taşıyor olmasından kaynaklanıyor. Farklı dinleri, farklı inançları biz bilgi haline getirdiğimizde, uzmanlarını yetiştirdiğimizde bilginin verdiği barışı, huzuru yayma imkanına sahip oluyoruz. Temelini atacağımız Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadesinde bulundu.

Gaziantep'in eğitim konusunda herkesin desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, "Bugün Türkiye'de kişisel kârı, kişisel çıkarı kazancı için herkesin koşturması, ekmek parasını kazanması son derece doğaldır. Kalıcı olan toplumun çıkarları için biraz da para harcamaktır. Başkaları için çalışmayanın bu atmosferde ismi kalmaz. Konukoğlu ailesi tepeden tırnağa kadar Gaziantep eğitiminin mührünü vurmuşlardır.

Özellikle Ortadoğu coğrafyasında Müslüman'ın Müslüman'ı boğazladığı bir yerde yaşananlar dinlerini yeterince anlayamayıp, bu konuda sağlıklı eğitimin verilmemesinden kaynaklanmaktadır. İlahiyat fakültelerinde verilecek eğitim gerçek anlamda dinimizin, gençlerimize öğretilmesi anlamını da taşımaktadır" diye konuştu.

Konukoğlu ailesinin bugüne kadar yaptığı en büyük sanayi ve eğitim yatırımının bu fakülteyi inşa ettirmek olduğunu söyleyen Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, bu yatırımın üzerinde daha büyük bir yatırımın olmadığına dikkat çekti.

İnsanlığa ışık tutacak, ilim, irfan sahibi, dinini, imanını, kitabını ve Hakkını bilen insanlar yetiştirecek böyle bir kurumun hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, katkı veren herkese teşekkür etti. Erdoğan, ilahiyat fakültesinden yetişecek öğrencilerin topluma faydalı bireyler olacağını kaydetti.

İlahiyat Fakültesinin hayırlı olmasını dileyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Eskiden Antep'te paranca konuş derlerdi. Günümüzde değişen dünya düzeninde artık bu söz hayrınca konuş oldu. Ne kadar hayır yaparsan o kadar konuşma hakkın vardır. Gaziantepli hayırseverler bu konuda gerçekten çok iyi bir noktada. Bu günde onlardan birisine şahidiz. Konukoğlu ailesi zaten yaptığı hayırlarla bilinen bir ailedir.

Bütün varlıklı insanlara bunun örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

İlahiyat Fakültesinin kurulma aşamasını anlatan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Gaziantep Üniversitesi bölgeye ışık tutan, 'Parlayan Yıldız' olarak nitelediğimiz üniversite olma noktasında yeni açılımlar yapıyor.

Bu nedenle arkadaşlarımızla ortak müzakereler sonucunda sosyal bilimler alanında da yeni anlayışları ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bu nedenle iletişim, hukuk ve ilahiyat fakültelerini kurduk. İlahiyat fakültesi özellikle bölgede Ortadoğu'ya hitap eden, tüm Ortadoğu'yu içersine alabilecek din, dil, tarih ve medeniyet merkezi olmalıdır. Biz bu anlayışla yola çıktık.

Bizim evrensel mesajımızı, İslam'ı evrensel ölçekte sunabilecek çağın insanına hitap edebilecek şekilde entelektüel kapasitede, genç elemanları yetiştirmek üzere bir İlahiyat Fakültesi kurduk" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar birçok okul yaptırdıklarını belirten SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "İdealimizi gerçekleştirmek için bugün buradayız. Rahmetli babam Sani Konukoğlu'nun genel düşüncesinden bir tanesi de imam hatip okulu ve ilahiyat fakültesi yapmaktı.

Bunun için Gaziantep'te çok uğraş verdi ama geçmişte bunu gerçekleştiremedi. Bu konuda Rektörümüz Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun öncülük etti" ifadesinde bulundu.

Temel atma töreninin sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na hediye ve çiçek takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Binası Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement