'Üniversitelerarası Kurul Toplantısı' Yapıldı - Son Dakika
Güncel

'Üniversitelerarası Kurul Toplantısı' Yapıldı

\'Üniversitelerarası Kurul Toplantısı\' Yapıldı

Tüm üniversite rektörlerinin katılığı Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Malatya'da gerçekleştirildi.

16.07.2012 18:53

Tüm üniversite rektörlerinin katılığı Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Malatya'da gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 205. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nın Başkanlığını Prof. Dr. Umran İnan yaptı. Açılışta konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantının onur konuğu olan ve "Avrupa Üniversitelerinin Değişim Süreci: Fransa Örneği" konulu bir sunum yapan Fransa Rouen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul, Avrupa'da 1998-2000 yıllarından bu yana gerçekleşen değişim süreçleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bazı Avrupa ülkelerince 1998'de Bologna Süreci'nin başlatıldığını hatırlatan Prof. Dr. Özkul, bu sürecin daha sonra artarak geliştiğini ve çeşitli üniversitelerin katılımıyla büyük boyutlara vardığını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Ümran İnan başkanlığında devam eden toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Üniversitelerarası Kurul Toplantısı' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement