Üniversitede 'Taş Mektep' İzdihamı - Son Dakika
Güncel

Üniversitede 'Taş Mektep' İzdihamı

Üniversitede \'Taş Mektep\' İzdihamı

Sakarya Meydan Savaşı'na katılan 63 öğrencinin hikayesinin anlatıldığı 'Taş Mektep' filmini izlemek isteyen öğrenciler izdihama neden oldu.

18.03.2013 16:28  Güncelleme: 10:50

Bolu'daki Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde, Sakarya Meydan Savaşı'na katılan 63 öğrencinin hikayesinin anlatıldığı 'Taş Mektep' isimli filmi izlemek isteyen öğrenciler izdihama neden oldu. Yaklaşık 1000 öğrencinin doldurduğu salonda yer kalmayınca bazı öğrenciler filmi ayakta izledi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıldönümü nedeniyle Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi'nde 'Taş Mektep' filminin gösterimi yapıldı. Filmin yönetmeni Altan Dönmez ile oyuncular Onur Özaydın ve Serkan Kuru da programa katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Üniversite öğrencileri, Kayseri Lisesi'nin son sınıfındaki 63 öğrencinin 1920-21 yıllarındaki öğretim döneminde okullarını bırakıp Sakarya Meydan Savaşı'na katılarak orduya destek olmalarını anlatan filmi izlemek için yaklaşık 2 saat öncesinden kültür merkezindeki Mavi Salon'a akın etti. Ücretsiz gösterilen filmi izlemek isteyen öğrenciler izdihama neden oldu. Salonun balkon katı da dolarken içeriye girmeyi başaranlar oturacak yer kalmadığı için filmi merdivenlere oturarak ve ayakta izlemek zorunda kaldı.

Şehit olan öğrencilerin hikayesi salonu dolduran yaklaşık bin öğrenciye duygusal anlar yaşattı. Filmin ardından öğrenciler filmin yönetmeni ve oyuncularla sohbet etti.

MY,KY(MÇ/İD) - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversitede 'Taş Mektep' İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement