ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KALDIĞI YURDA DEPREMZEDE OLARAK YERLEŞTİ - Son Dakika
Güncel

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KALDIĞI YURDA DEPREMZEDE OLARAK YERLEŞTİ

MANİSA'da öğrenim gören üniversite öğrencisi Bilgesu Mengüşoğlu (19), ara tatil için gittiği memleketi Malatya'da depreme yakalandı.

21.02.2023 12:36  Güncelleme: 12:45

MANİSA'da öğrenim gören üniversite öğrencisi Bilgesu Mengüşoğlu (19), ara tatil için gittiği memleketi Malatya'da depreme yakalandı. Depremden sağ kurtulan Mengüşoğlu, öğrenci olarak kaldığı Manisa'daki yurda, bu kez depremzede olarak yerleşti. Mengüşoğlu, İlk deprem yavaştı, 2'ncisi ise bir anda, çok hızlı bir şekilde başladı. Çok ürkütücüydü dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Bilgesu Mengüşoğlu, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depreme, ara tatil için gittiği memleketi Malatya'da yakalandı. Yeşilyurt ilçesi Aşağıbağlar Mahallesi'ndeki 10 katlı apartmanın 7'nci katında oturan Mengüşoğlu, babası Suat Mengüşoğlu (54), annesi Eylem Mengüşoğlu (44), kız kardeşleri Doğa (18), Deren (12) ile depremin ardından dışarıya çıktı. Depremde evleri ağır hasar alan Mengüşoğlu ailesi, köydeki evlerine gitti. Bilgesu Mengüşoğlu, kardeşi Deren ve kuzenini de yanına alıp, depremzedelere açılan ve depremden önce öğrenci olarak kaldığı Ayşe Hafsa Sultan Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu'na depremzede olarak yerleşti.

'ÇOK ÜRKÜTÜCÜYDÜ'

Deprem anında yaşadıklarını aktaran Bilgesu Mengüşoğlu, Deprem anında ailemle birlikte Malatya'daydım. Kardeşlerimle aynı odada kalıyordum. İlk sarsıntıda kardeşlerimle birlikte masanın altına girdik ve üzerlerine kapandım. Sarsıntı uzun bir süre devam etti. Evden ve kolonlardan sesler geliyordu. Bittiğinde, hepimiz aynı anda koridorda toplandık. Evdeki her şey dağılmıştı. Kitaplar, tabaklar yerdeydi. Dışarı çıktık, otomobile binip, boş bir tarlada otomobil içinde bekledik. İlk depremde çok hasarlı ev gördüm ama yıkılan görmedim. 05.00 itibariyle köy evimize doğru yola gittik. İlk deprem yavaştı, ikincisi ise bir anda çok hızlı bir şekilde başladı. Çok ürkütücüydü ifadelerini kullandı.

Öğrenci olarak kaldığı yurtta depremzede olarak kalmasının kendisine garip geldiğini kaydeden Mengüşoğlu, Normalde arkadaşlarımla birlikte sıra bekliyordum. Bir şeyler yapıyorduk. Onlar eşyalarını alıp, gitti. Ben burada biraz garip hissediyorum. Önceden daha çok evim gibi hissederdim. Şu anda burada depremden kaçıp gelen zor durumda, perişan halde olan insanlar var. Karışık duygular içerisindeyim. Özellikle Malatya'da depremden sonra evime gidip eşyalarımı aldığımda, çocuklar soğuktan dolayı kötü görünüyordu, yüzleri gülmüyordu. Burada da öyleler. Bisiklet hediye etmişler, mutlu görünüyorlar ama evlerinden uzaktalar diye konuştu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KALDIĞI YURDA DEPREMZEDE OLARAK YERLEŞTİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KALDIĞI YURDA DEPREMZEDE OLARAK YERLEŞTİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement