Üniversite Öğrencilerinden Soma İçin Alkışlanacak Hareket - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencilerinden Soma İçin Alkışlanacak Hareket

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi 'Soma'nın tek rengi siyah değildir' sloganıyla yola çıkarak, Soma'daki öğrencilerle yepyeni bir proje gerçekleştirdi.

27.10.2014 14:52  Güncelleme: 15:12

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve eğitim görevlileri 24-26 Ekim tarihleri arasında Somalı çocuklara gazete, fotoğraf, kısa film, radyo programı, reklam çekimi hakkında eğitim verdi. Naciye Evren Ortaokulu'nda gerçekleştirilen eğitimin ardından Soma'lı öğrenciler Gazete Ekibi, Reklam Ekibi, Film Ekibi, Radyo Ekibi ve Televizyon Ekibi olmak üzere 5 ayrı atölyede aldıkları eğitim doğrultusunda hem eğlenceli dakikalar geçirdi, hem de uygulamalı eğitimler ile üretimler gerçekleştirdi. 'Bir Çocuk Bin Renk' adlı proje kapsamında sağlanan destek ile alınan fotoğraf makineleri Soma'lı çocuklara hediye edildi. İletişim Atölyesi'nin son günü olan 26 Ekim'de ise üretilen ürünlerin sergilendiği kısa bir gösterim ve tüm çocukların katıldığı uçurtma şenliği gerçekleştirildi.

BİN RENK GAZETESİ ÇIKARILDI

Gazete Atölyesi aldığı derslerden sonra 8 sayfalık bir gazete çıkardı. Bu işin içinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Naciye Evren Ortaokulu 7'inci sınıf öğrencisi Merve Arslancan proje hakkında şunları söyledi: "Gazetecilik mesleği küçük yaşlardan itibaren istediğim bir işti. Böyle bir proje olduğunu duyunca bu grupta olmak istedim. 3 günlük süre zarfında haber yazmayı, röportaj yapmayı ve fotoğraf çekmeyi öğrendik. Sonuç olarak da Bin Renk Gazetesi'ni çıkardık. Bu ekiple çalışmak ve böylesine güzel bir işin altına imza atmak beni oldukça mutlu etti." Bir Çocuk Bin Renk projesi sayesinde sinema hakkında bilgi aldıklarını söyleyen Naciye Evren Ortaokulu 6'ıncı Sınıf öğrencisi Zeynep Sıla; "Film ekibi sayesinde bilmediğimiz birçok konu hakkında bilgi aldık. Senaryo nedir, Kurgu nedir, Green Box nedir bunları öğrendik. Bunun yanında hocalarımız ile birlikte çekimler yaptık. Kameranın nasıl kullanılacağını gördük. Kameranın karşısında konuşmanın ne kadar zor olduğunu fark ettik. Ama çok güzel vakit geçirdik ve bu anlar bizim için önemli anılar Naciye Evren Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi İkra Vatan ise aldıkları eğitim sonrası radyonun ne kadar önemli olduğunu anladıklarını ifade etti. Radyo'nun sadece müzik dinleme olarak algılanmaması gerektiğini öğrendiklerini söyleyen Vatan sözlerine şöyle devam etti; " Biz hep radyoyu müzik dinleme aracı olarak kullanıyorduk. Aldığımız bu eğitim sonrası bunun ne kadar yanlış olduğunu gördük. Radyo sayesinde gündemde olan haberleri takip edebileceğimizin farkına vardık. Bundan sonra evde hep radyomu açık tutmayı planlıyorum"

"REKLAM ÇEKMENİN ZORLUĞUNU ÖĞRENDİK"

Reklam çekmenin beklediklerinden daha zor olduğunu ifade 8'inci Sınıf öğrencisi Ahmet Karakoyun; "Reklamları izlerken bunların çekimlerinin nasıl olduğunu hep merak ederdim. Aldığımız bu eğitim sayesinde bunun ne kadar zor olduğunu gördüm. Bir de reklam çekilmeden önce neler yapılması gerektiğini öğrendik. Reklam için senaryonun ne kadar önemli olduğunu gördük. Burada bize eğitim veren abi ve ablalarımızla çok iyi anlaştık. Onların sayesinde belki ileride mesleği yapabilirim" diyerek Projelerin üretim aşamasında Bir Çocuk Bin Renk Gazete Ekibi Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin ATÇI, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve Naciye Evren Ortaokulu Müdürü Nizamettin Seçkin'i makamlarında ziyaret etti. Bir çocuk Bin Renk projesinin çocuklar için önemli olduğunu ifade eden Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin ATÇI; " Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik sınıfından Harun Albayrak bu proje için bize başvuru da bulundu. Biz de severek "Bir çocuk Bin Renk" projesine destek verdik. Bu proje sayesinde çocuklarımızı daha sosyalleşmesini sağlayacağına inanıyoruz. Çocuklarımız üniversiteli abi ve ablaları ile tanışma fırsatı buldular. Bir de onların neler yaptıklarını öğreniyor ve onlarla birlikte çalışma fırsatı buluyorlar. Buda çocuklarımızın gelişimi açısından çok önemli belki arkadaşlarının çıkardığı gazeteden etkilenip bu alanda çalışmak isteyecekler. Merakla bu projenin sonundaki eserleri bekliyoruz" dedi.

YENİ ARKADAŞLIKLAR VE KÜLTÜR ALIŞVERİŞİ SAĞLANACAK

Soma'da bulunan çocuklar ile ilgili proje yapılmasında son derece mutlu olduklarını söyleyen Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici sözlerine şöyle devam etti; " Çocuklarımız mutlu olunca bizde çok mutlu oluyoruz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz onları mutlu etmek bizim en büyük amacımız. Çocuklarımız çıkaracakları gazete sayesinde kendilerini ifade etme fırsatı bulacaklar ve güzel bir hafta sonu geçirecekler. Çocukların böyle bir projeye ihtiyaçları vardı. Çünkü Soma'da yaşanan kaza olayından sonra çocuklarımızda psikolojik olarak oldukça etkilendi. Bu tür organizasyonlar sayesinde çocuklarımızın olayları unutmasına yardımcı olmak.

BU PROJE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNDE ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

Akdeniz Üniversitesi'nin hazırlamış olduğu projenin kendi okullarında olmasından son derece mutlu olduğunu belirten Naciye Evren Ortaokulu Müdürü Nizamettin Seçkin; "Bu proje sayesinde öğrencilerimizin farklı yönleri ortaya çıkacak. Bundan sonraki yaşamlarını olumlu yönde etkileyecek belki de burada aldıkları eğitimlerden dolayı ileride gazeteci, radyocu, sinemacı, reklamcı olacaklar bu yüzden bir çocuk bin renk etkinliği çocuklarımız için büyük şans oldu. Bir de çocuklarımız burada aldıkları eğitim sonrası daha rahat kendilerini ifade edecekler ve gizli kalmış yönlerini ortaya çıkaracaklar" dedi.

"FAKÜLTEMİZİN İKİNCİ MİSYONU YARDIMA İHTİYAÇ DUYAN HERKESE YARDIM ETMEK"

Proje kapsamında konuşan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık şunları söyledi: "Fakülte olarak eğitim-öğretim misyonumuz yanında ikinci misyonumuz sosyal sorumluluk bilinciyle desteğimize ihtiyaç duyan herkese mümkün olduğu ölçüde yardımcı olmak ve aynı zamanda bu tür konularda farkındalığı arttırmaktır. Bu misyon çerçevesinde Soma'da yaşayan çocuklarla hem bir araya gelmek hem de onlara manevi bir destek sağlamak amacıyla bir iletişim atölyesi gerçekleştireceğiz. Umarız yapacağımız proje ile güzel bir bir kaynaşma ortamı yaratırız. Projemizde başta proje ortağımız olan Soma Kaymakamlığı olmak üzere TT Hotels, Tantur, NBK Touristic ve Vestel'e vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ederiz"

GÖKYÜZÜ UÇURTMALAR İLE ŞENLENDİ

Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin anısına 301 adet uçurtma Somalı çocuklar tarafından gökyüzünü renklendirdi. Havanın yağmurlu olmasında rağmen Soma halkı ve Somalı öğrenciler şenliğe yoğun katılım gösterdi. Şenlikte çocuklar ve aileleri eğlenceli dakikalar yaşadı. Soma'da yaşanan maden kazasında ölen madencileri anmak için uçurtma şenliği düzenlediklerini söyleyen Bir Çocuk Bin Renk Projesi Genel Koordinatörü ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş. Gör. Çağrı Seyfi Kılıç sözlerine şöyle devam etti; "Bu organizasyon sayesinde maden kazasında kaybettiğimiz şehitlerimizi anma fırsatı bulduk. Burada çok güzel bir ortam oluştu aileler ve çocukların mutlulukları bizim için oldukça kıymetli. Projeye büyük destek veren Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık hocamıza, projeyi başlatan Harun Albayrak arkadaşımıza ve desteklerini bizden esirgemeyen tüm Akdeniz İletişim ailesine çok teşekkür ediyorum. Uçurtma şenliği sırasında çocukları mutlu görmek bizi daha da mutlu etti" Şenlik çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.





Haberler.Com/Oğuzhan Saruhan

Üniversite Öğrencilerinden Soma İçin Alkışlanacak Hareket
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencilerinden Soma İçin Alkışlanacak Hareket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement