Üniversite Hastaneleri Birliği'nin 14. Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Üniversite Hastaneleri Birliği'nin 14. Toplantısı

Üniversite Hastaneleri Birliği\'nin 14. Toplantısı

"Üniversite Hastaneleri Birliği'nin 14. Toplantısı"nın açılış töreni gerçekleştirildi

09.02.2013 09:28

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumunda 8 – 9 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Üniversite Hastaneleri Birliği'nin 14. Toplantısı"nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Toplantıya; Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Ali Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Yadigar Gökalp İlhan, toplantı için Üniversitemize gelen çok sayıda öğretim elamanı ile çok sayıda il protokol üyesi ve akademik personel katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, insanların en iyi şekilde sağlık hizmeti alabilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Dr. Müezzinoğlu, insanın sıkıntılarını, acılarını ve sağlıkla ilgili tereddütlerini karşılayan veya buna hizmet eden bir mesleğe sahip olduklarını kaydetti.

Bakan Dr. Müezzinoğlu, "Sağlıkta dönüşüm projesi ile vatandaşımızın sağlık hizmetlerinin oluşumunda geldiğimiz noktada sorunlar yüzde 80 oranında çözüldü. Bu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum. Geriye kalan kısmı da elimizden geldiği kadar çözmeye çalışacağız. Bugün Türkiye'de dünyaya örnek olacak bir sağlık hizmeti geliştirebildiysek bunun dinamosu uzmanlarımız, hekimlerimiz ve üniversitelerimizdir. Sağlık alanında tıp fakültelerimizin 2023 vizyonu sürecinde hedefe ulaşma anlamında önemli rol alacaklarına inanıyorum. Her meslek mutlaka kutsaldır ama hekimlik ayrıca kutsaldır. Katma değer üreten marka üretecek alanların en başında tıp sektörü gelmektedir" ifadesinde bulundu.

Gaziantep'in çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Bugün yemeğin dışında UNESCO dünya kültür listesinde bulunan bir şehiriz. Son zamanlarda yapılan restorasyonlar Gaziantep'i farklı bir noktaya getirdi. Bir çok mekan turizme kazandırıldı. Gaziantep her zaman gelip gezmeye değer bir şehirdir" diye konuştu.

Her konuda kalite ve çeşitliliğinin artırılması gerektiğini belirten Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "Derneği kurduğumuz sırada fark ettiğimiz ciddi bir sorun şuydu. Kurumları tek tipleştirmek kimseye yarar sağlamaz. Dolayısıyla devlet hastaneleri devlet hastanesi gibi, üniversite hastaneleri üniversite hastanesi gibi, özel hastaneler özel hastane gibi kalmalı. Bunları fonksiyon ve diğer açılardan birbirine benzetmemizin bu ülkeye hiçbir faydası yok diye yola çıktık. Bir sac ayağı tarif ettik. Türkiye'nin gelecek için bu kadar çok iddiası olan bir ülkenin sağlık alanında bu kadar önemli adımlar atan ülkenin bu sac ayağını korumaya ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Gaziantep'in tarihin derinliklerinden gelip çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan bir şehir olduğuna dikkat çeken Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, bu toplantıya ikinci kez ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Gaziantep Üniversitesinin bölgenin önde gelen üniversitelerinden birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Coşkun, "15 fakültemizle 30 bine yakın öğrenci sayımızla, halkla bütünleşen, geleceğe kalıcı değerler bırakan, bilgiyi paylaşan bir üniversiteyiz. 950 yataklı hastanemizle en iyi hizmeti vermenin çabası içersindeyiz. Yeni şeyler söylemenin, yeni şeyler üretmenin heyecanını yaşıyoruz. Sadece bölgede değil Türkiye'nin önde gelen bir şehri olan Gaziantep, dünya kenti olarak Ortadoğu'ya hitap eden bir şehir olmuştur. Gaziantep, toplumsal barışta göçe rağmen, toplumsal barışı tesis etme adına çok önemli bir köşe taşı haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

Üniversite hastanelerinin sorunları için Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birtakım çalışmalar gerçekleştirdikleri belirten Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Yadigar Gökalp İlhan, "Son yasalarla birlikte hizmetlerin kalitesinin artırılmasının yanında maliyetlerde artmıştır. Bu son derece doğal bir sonuçtur. Bu süreçte vatandaşın memnuniyeti de yüzde 75'lere ulaşmıştır. Bir taraftan erişimin devamını sağlanması, kalitenin korunması ve mali açıdan sürdürülebilirliğinin kolay olmadığını biliyoruz. Biz Sosyal Güvenlik Kurumu olarak sadece maliyetler açısından bakmıyoruz. Çünkü sağlık sadece vatandaşın değil bizimde sorunumuzdur" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının sonrasında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na hediye takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversite Hastaneleri Birliği'nin 14. Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement