Un Filosunun Enbüyüğü İstanbul Hamburg'da Suya İndirildi - Son Dakika
Güncel

Un Filosunun Enbüyüğü İstanbul Hamburg'da Suya İndirildi

Un Filosunun Enbüyüğü İstanbul Hamburg\'da Suya İndirildi

Hamburg Flensburger Tersanesi'nde öğlen saatlerinde düzenlenen isimlendirme ve suya indirme töreni ile U.N.Ro-Ro, 12'inci gemisi UN İSTANBUL'u filosuna kattı.

08.02.2013 15:44

Hamburg Flensburger Tersanesi'nde öğlen saatlerinde düzenlenen isimlendirme ve suya indirme töreni ile U.N. Ro-Ro, 12'inci gemisi UN İSTANBUL'u filosuna kattı.

Flensburger şehrindeki tersanede düzenlenen törene, geminin yapımında görev alan, aralarında Türk işçilerin de bulunduğu çalışanlar ve yöneticiler de katıldı. Tersane çalışanlarının çocukları da Türk bayrakları salladı. Gemiye isim veren Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk'ün eşi Nilgün Öztürk gemiye geleneksel olarak şampaya şişesi kırdı. Daha sonra Türk ve Alman milli marşların eşliğinde UN İstanbul katılanların alkışları ile suya indirildi.

2023 DIŞ TİCARET HEDEFLERİNE HAZIRIZ

Global krize rağmen son beş yılda 260 milyon Euro filo yatırımı yaptıklarını açıklayan U.N. Ro-Ro'nun CEO'su Sedat Gümüşoğlu şunları söyledi:

"Dünyanın 2008 yılından beri içinde bulunduğu kriz, denizcilik ve taşımacılık alanında yaşanan gerilemeye rağmen, yatırımlarımıza devam ederek geleceğe yönelik hazırlık yaptık. Türkiye'nin 2023 vizyonu dış ticaret hedefleri doğrultusunda yapılan filo yatırımımızın toplamı, 2008'den günümüze 260 milyon Euro'ya ulaştı.

Son 5 yılda hepimizin bildiği gibi büyük bir global kriz ile karşı karşıyayız. Dünya bu sürede gelişmiş olan ekonomilerin değil de gelişmekte olan ekonomilerin sırtında büyümesini sürdürdü. Bu sürede gelişmiş ekonomilere baktığımızda sadece yüzde, ancak gelişmekte olan ekonomiler yüzde 76 büyümüş. Ne şanslıyız ki, Türkiye'de bu potanın içinde. Ro-Ro, üzerinden baktığımızda, Avrupa ile Türkiye arasındaki taşımacılığın en önemli altyapısıyız. Son beş yılda Türkiye ile Avrupa arasındaki dış ticaret hacmine bakarsanız yüzde 14 civarında büyümüş. İçinde bulunduğumuz pazarda, bizim rakamlarımız beklediğimiz seviyede gerçekleşmedi. Ancak kriz ortamlarının malum söylemi vardır. Kimi firmalar kriz ortamlarını küçülerek değerlendirir. Kimisi krizde mevcut durumunu korumayı amaçlar. Biz UN Ro-Ro olarak büyümeye devam ederek geleceğe hazırlanmayı tercih ettik. Onu da başardık. Yaptığımız sefer sayısı 2007'ye göre yüzde 24 fazla. Taşıma kapasitemizi de son 5 yıla göre yüzde 60 artırarak geleceğe hazırız diyoruz."

PAZARIN GERÇEKLERİNE GÖRE HARAKET EDİYORUZ

Bir soru üzerine Sedat Gümüşoğlu "Müşterilerimizin, pazarın gerçeklerine göre her zaman taktik fiyatlandırma yapabiliriz. Müşterilerimize yönelik dönemsel, mevsimsel kampanyalar yapabiliriz" dedi.

FİLONUN EN BÜYÜĞÜ - İstanbul/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Un Filosunun Enbüyüğü İstanbul Hamburg'da Suya İndirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement