Ulusoy, Yarın İlk Antrenman Dalışını Yapacak - Son Dakika
Güncel

Ulusoy, Yarın İlk Antrenman Dalışını Yapacak

Ulusoy, Yarın İlk Antrenman Dalışını Yapacak

Dünya serbest dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Ardahan'ın Çıldır İlçesi'ndeki Çıldır Gölü'nde 131 metre yatay dalış rekor denemesi yapacak.

10.02.2013 18:33

Dünya serbest dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Ardahan'ın Çıldır İlçesi'ndeki Çıldır Gölü'nde 131 metre yatay dalış rekor denemesi yapacak. Ulusoy, yüzeyi tamamen buzla kaplı olan Çıldır Gölü'nde yarın ilk antrenman dalışını gerçekleştirecek.

Geçen hafta sonu 'Altın At Birinci Kış Şöleni'ne ev sahipliği yapan Çıldır Gölü, yeni bir heyecana tanıklık edecek. Bir hafta önce babası Mustafa Teoman Ulusoy ile birlikte geldiği Çıldır Gölü'nde hava muhalefeti nedeniyle antrenman dalışlarını yapamadığını vurgulayan Ulusoy, "Hava muhalefeti ve klavuz ipini geremediğimiz için bugüne kadar antrenman dalışı yapamadım. Suyun yüzeyinde 60-70 santim kalınlığında buz var. Suyun içinde görüntü yok. Bu nedenle fener getirttik. Pazartesi saat 10.00'da ilk anteraman dalışımı gerçekleştireceğim. Çıldır Belediyesi ekipleri bana güvenmiş olacak ki 131 yerine 135 metre yeri temizlemiş ve delikleri açmışlar. Dünya rekoru 120 metre. Ben de bu yüzden 121 ile 135 metre arasında bir derece yapmayı düşünüyorum. 135 metrelik mesafede 1'er metrekarelik 6 delik açıldı. Hava çok soğuk. Bazen açtığımız delikler yeniden kapanabiliyor" dedi.

24 Şubat Pazar günü saat 11.00'da dünya rekorunu kırıp Çıldır Gölü'nü dünyaya tanıcağını ifade eden Ulusoy, "Bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmayacağım" diye konuştu. - Ardahan/ Çıldır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ulusoy, Yarın İlk Antrenman Dalışını Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement