Uluslararası Braille Kur'an Konferansı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Braille Kur'an Konferansı Sona Erdi

Uluslararası Braille Kur\'an Konferansı Sona Erdi

Beylikdüzü Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Braille Kur'an Konferansı'na katılan görme engelli bireyler ülkelerine dönmeye başladı.

02.09.2013 11:29

Beylikdüzü Belediyesi'nin ev sahipliğinde Beylikdüzü Atatürk Öğretmen Evi'nde 26 Ağustos tarihinde başlayan Türkiye'nin yanısıra Endonezya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hindistan, İngiltere, Malezya, Mısır, Pakistan, Suudi Arabistan, İran Ürdün, Filistin ve diğerleri olmak üzere toplamda 13 ülke sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan 40 görme engelli bireyin katıldığı, dünyanın dört bir yanındaki görme engelli Müslümanları, belli standartlarda basılmış kabartma Kur'an-ı Kerim'le tanıştırmayı amaçlayan Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği Konferansı Sona Erdi.

"Dünya Sizlerle Sevgi Dolu Olacak"

Misafirleri; eski Milletvekili ve Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Beylikdüzü Belediye Başkan Danışmanı Av. Ercan Ay, Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği Geçici Başkanı Selahattin Aydın uğurladı. Misafirlere Başkanı Yusuf Uzun'un selamlarını ileten ve başarı dileklerini sunan Başkan Danışmanı Av. Ercan Ay, "Sizler dünyayı barış, kardeşlik ve sevgi dolu bir hale getireceksiniz" dedi.

Beylikdüzü'nde güzel günler geçirdiklerini ve tekrar gelmek istediklerini belirten yabancı konuklar ise, "Konferanslara ev sahipliği yapan başta Başkan Uzun olmak üzere bizimle bire bir ilgilenen bütün değerli kardeşlerimize teşekkür ederiz" dediler.

Proje Masaya Yatırıldı

Konferans kapsamında ise dünyanın farklı yerlerinde kabartma Kuran basımı ve eğitim veren kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması, katılımcı kuruluşlar arasında kabartma Kur'an basımı konusunda kullanılan teknolojilerin değerlendirilmesi, evrensel bir kabartma Kuran sisteminin oluşturulması, internet üzerinden bu sistemin ulaşılır hale getirilmesi, görme engelli Müslümanların Kur'an-ı Kerim ihtiyaçlarının karşılanması ve farklı dillerde kabartma Kur'an-Kerim hazırlanması konularında çalışmalar yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Braille Kur'an Konferansı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement