Uluslararası 23. Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi - Son Dakika
Güncel

Uluslararası 23. Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi

Uluslararası 23. Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi

ESAM Genel Başkanı Kutan: "Dünya ve insanlık yeni bir umut, yeni bir ışık, hak ve adalet merkezli yeni bir dünya, yeni bir düzen arayışında" "Yoksulluk, açlık, savaş, ölüm ve korkuyla simgeleşen batı medeniyeti dünyanın sorunlarını çözemez"

29.05.2014 11:27

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, dünyanın ve insanlığın yeni bir umut, hak ve adalet merkezli yeni bir düzen arayışında olduğunu belirterek, "Yoksulluk, açlık, savaş, ölüm ve korkuyla simgeleşen batı medeniyeti dünyanın sorunlarını çözemez" dedi.

ESAM tarafından "Küresel Tehditler ve İslam Dünyası" temasıyla düzenlenen Uluslararası 23. Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'nin açılışında konuşan Kutan, bugün İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümü olduğunu söyledi.

Kutan, salondaki 50 İslam ülkesinden 120 temsilciye "İstanbul'un fethi bütün Müslümanların eseridir. Dolayısıyla bu şehir bütün Müslümanlarındır. Siz burada misafir değil, evinizdesiniz" diye seslendi.

Kongrenin, "İslam aleminin en hain kuşatmalarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde" yapıldığını belirten Kutan "Bu salonda kalbi mazlum İslam coğrafyası için çarpanları, insanlık aleminin saadeti için çırpınanları görüyorum" dedi.

Kutan, kongrenin bu yılki temasının "Küresel Tehditler ve İslam Dünyası" olduğuna işaret ederek, oturumlarda İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun, ortak sorunların ve hedeflerin ele alınacağını kaydetti. Kutan, kongreyi "adil bir dünyanın inşasının yol haritası" için hazırlık olarak nitelendirdi.

İslam aleminin şu anda tarihinin en kritik ve en badireli dönemini yaşadığını dile getiren Kutan, şöyle devam etti:

"Dünya ve insanlık yeni bir umut, yeni bir ışık, yeni bir kurtuluş yolu, yeni bir adil yönetim, hak ve adalet merkezli yeni bir dünya, yeni bir medeniyet arayışındadır. Yoksulluk, açlık, savaş, ölüm ve korkuyla simgeleşen batı medeniyeti dünyanın sorunlarını çözemez, çözemedi. Batılı değerlerin çözüm arayışları hep sorun üretmiş, yeryüzüne kriz, çatışma, açlık, kan, gözyaşından başka bir şey getirmemiştir."

Kutan, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında ve Bosna Hersek'teki sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet diledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası 23. Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement