'Uluslararası 11. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları' - Son Dakika
Güncel

'Uluslararası 11. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'

\'Uluslararası 11. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları\'

Tarsus Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 11'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları başladı.

18.09.2012 13:45

21 Eylül Cuma gününe kadar sürecek olan etkinliğe 15 ülkeden yazar, şair ve aşıklar katılacak.

Kırım Kültür Bakanı Yardımcısı Doç.Dr. İsmet Zaatov, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Sabitay Togay, Rusya Bilimler Akademisi. UFA Blm. Merkezi. Başkanı Prof.Dr. Rozalia Sultan Gereeva, Azerbaycanlılar ve Türk Halkları İşbirliği Başkanı Ilgar İlkin, Aznakay Eski Belediye Başkanı Enes İshakov ve Türk- Tatar Derneği Başkanı Firdevs Fathelislam onur konuğu olarak katıldığı etkinlik Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından burada hatıra fotoğrafı çekildi.

Etkinlik yurt dışında ve yurt içinde gelen konukların kent gezisiyle devam etti.

Tarsus'un uluslararası etkinliğe bir kez daha ev sahipliği yapmakta olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, "11'ncisini düzenlediğimiz Karacaoğlan Şelale Şiir Akşam'ında Türk dünyasını birleştirmek, meseleleri ortaya yatırmak, bir gönül etrafında, bir ülkü etrafında birleşebilmek, gerçekten Tarsus adına, kültürümüz adına önemli bir olgudur. Geçmişten bu yana emeği geçen, katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Programın ikinci günü olan 19 Eylül Çarşamba günü yurt içinden davet edilen halk ozanlarından Şeref Taşlıova, Fikret Ünal, Ensar Şahbazoğlu, Özlem Olgaş, İrfan Erdağı, Osman Feryadi, Necdet Kuyumcu, Erol Ergani, Mansur Alyansoğlu, A.Duran Bülbül, Korkmaz İkan, Durdağı Özen ve Murat Çobanoğlu türkülerini seslendirecekler.

Üçüncü gününde ise yurt içinden davet edilen şairlerden Ahmet Özdemir, Dr. Nedim Uçar, Fırat Kızıltuğ, Asuman S. Atasayar, İsmail Bingöl, Muharrem Kubat, Ayla Demirtaş, Dursun Elmas, Yusuf Dursun, Mualla Yatsıman, İbrahim Şaşma, İzzettin Dönmez ve İ. Hakkı Bağdat şiirlerini okuyacaklar.

Etkinliğin son günü olan 21 Eylül Cuma günü ise yurt dışından davet edilen şair ve aşıklardan Emel Emin, Ablaaziz Veliyev, Ahmad Shahidov, Şahbaz Botsalı, İskender Muzbek, Zairbek Acmatov, Ramiz Aymatov, Timur Devletov, Ecatria Ganeva, Kemal Deveci, Ilgar İlkin, A.Davut Hasan, Leyla Şerif Emin, Kadriye Cesur, Mustafa Ziya, Kulam Rıza Alizade ve Ebülfeth Şehli sahne alacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Uluslararası 11. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement