Ulusal Kanser Haftası'nda kanserle mücadele etkinlikleri düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Ulusal Kanser Haftası'nda kanserle mücadele etkinlikleri düzenlendi

Ulusal Kanser Haftası\'nda kanserle mücadele etkinlikleri düzenlendi

Tekkeköy İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında kanserle mücadele etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklerde kanser belirtileri, korunma yolları ve tarama programları hakkında seminerler düzenlendi. Seminerlerde kanserin önlenebilir ve erken teşhis ile tedavi edilebilir bir hastalık olduğu vurgulandı. Ayrıca, tarama programlarının ücretsiz olduğu da katılımcılara aktarıldı. Tekkeköy İlçe Sağlık Müdürü Önder Karaşin, kanserin dünya genelinde ve Türkiye'de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, bilinçlenme ve erken teşhisin önemine dikkat çekti.

04.04.2024 10:34  Güncelleme: 10:35

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında Tekkeköy İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından etkinlik gerçekleştirildi.

Kanserle mücadelenin önemine dikkati çekmek ve bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde kanser belirtileri, korunma yolları ve tarama programları hakkında seminerler düzenlendi.

Kanserin önlenebilir ve erken teşhis ile tedavi edilebilir bir hastalık olduğu anlatılan seminerlerde bilgi eksikliği, korku ve ihmal gibi nedenlerle tanı geciktiğinde tedavi sürecinin zorlaştığı vurgulandı.

Tekkeköy İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sağlığı merkezlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde ayrıca, tarama programlarının ücretsiz olduğu da aktarıldı.

Tekkeköy İlçe Sağlık Müdürü Önder Karaşin, dünya genelinde kanser vakalarının artış gösterdiği dönemde Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla kanserin önemine dikkati çektiklerini anlatarak, kanserin dünyada ve Türkiye'de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu, bilinçlenme ve erken teşhisin önem taşıdığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulusal Kanser Haftası'nda kanserle mücadele etkinlikleri düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement