Ulusal Fikri Mülkiyet Stratejisi Çalıştayı Sınai Haklar Oturumu Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Ulusal Fikri Mülkiyet Stratejisi Çalıştayı Sınai Haklar Oturumu Tamamlandı

Ulusal Fikri Mülkiyet Stratejisi Çalıştayı Sınai Haklar Oturumu Tamamlandı

Ulusal Fikri Mülkiyet Stratejisi Çalıştayı Sınai Haklar Oturumu 28 Haziran 2013 tarihinde Ankara Mövenpick Otel'de gerçekleştirildi.

06.07.2013 12:03

İlgili kamu kurumları, akademisyenler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan geniş yelpazede sınai mülkiyet paydaşlarının katıldığı Çalıştay'da "Etkin, yaygın ve toplumca benimsenmiş bir fikri mülkiyet sisteminin oluşturulmasının önündeki sorunlar ve eksiklikler" tanımlanarak bunlara yönelik çözüm önerileri geliştirildi, strateji oluşturulmasına katkı sağlandı.

Ülkemizin küresel ekonomiye entegrasyonu sürecinde ve Avrupa Birliği müzakerelerinin tabiatı gereği fikri ve sınai mülkiyet hakları her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır. Bundan hareketle, 2008/7 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile tesis edilen Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Koordinasyon Kurulunun kararı doğrultusunda ülkemizin fikri ve sınai haklar alanındaki önceliklerini belirleyen bir Strateji Belgesi oluşturulması çalışmaları başlatıldı.

Strateji çalışmaları kapsamında hazırlanan, ülkemizin bu alandaki mevzuat ve uygulamalarını içeren Mevcut Durum Analiz Raporu ve söz konusu rapor ışığında, ilgili paydaşların katılımıyla düzenlenmesi planlanan bir dizi çalıştay ve çalışma grubu toplantılarıyla stratejik önceliklerin belirlenmesi hedeflendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ulusal Fikri Mülkiyet Stratejisi Çalıştayı Sınai Haklar Oturumu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement