Uludereli Annelere Barış Ödülü Verildi - Son Dakika
Güncel

Uludereli Annelere Barış Ödülü Verildi

Uludereli Annelere Barış Ödülü Verildi

Diyarbakır Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında verilen "Barış Dostluk Demokrasi Ödülü" Uludereli annelere verildi.

10.03.2013 18:21

Diyarbakır Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında verilen "Barış Dostluk Demokrasi Ödülü" Uludereli annelere verildi.

Diyarbakır Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda moderatörlüğünü Dr. Selim Ölçer'in yaptığı BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'nin konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenledi. Panel öncesi düzenlenen törenle "Barış Dostluk ve Demokrasi Ödülü" bu yıl Uludereli annelere verildi.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Meral Danış Beştaş, yazar Nuray Mert, Hicri İzgören, Raci Bilici, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Kemal Karadaş, Uludere olayında hayatını kaybedenlerin aileleri, DTK, BDP temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda doktor ve sağlık çalışanı katıldı. Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Kemal Karadaş, Uludere olayının ardından medyanın ve hükümetin içerisinde bulunduğu tutumun olayı örtbas etmeye yönelik olduğunu, Meclis Alt Komisyonu tarafından açıklanan Uludere raporundaki ifadelerin ise insanlara şaka gibi geldiğini söyledi.

"ONURLU BARIŞ İÇİN FAİLLER YARGILANMALI"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise yaptığı konuşmada, Uludere olayıyla ilgili her şeyin ortada ve açıkta cereyan ettiğini belirterek, "Görmek isteyen gözler görür. Görmek isteyen yürekler görür" dedi. Ortadoğu'da sınırların inşa edildiğinde halklara sorulmadığının altını çizen Baydemir, "Bu yüzdendir ki Kuzey'den Güney'e gidişler kaçakçılık değildir. Dayı ile yeğen, amca ile yeğenler arasında yani akrabalar arasında bir alış veriştir. Topraklarında bombardımana uğramak en büyük zulümdür. Şu an bir yılı aşkın süredir Uludereli aileler adalet arayışındadırlar. Bu olay halka ve uluslar arası alana çıplaklığıyla açıklanmalıdır. ve adalet yerini bulması gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Uludere olayının ardından yaşanılanların anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Uzun süre duygulu anların yaşanmasına sebep olan sunumun ardından ödüle layık görülen Uludereli anneler adına Sakine Encü, Kemal Karadaş'ın elinde alırken, annelere de gül dağıtıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uludereli Annelere Barış Ödülü Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement