Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Anıldı - Son Dakika
Güncel

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Anıldı

Konya'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73'üncü yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

10.11.2011 14:36

Konya'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73'üncü yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. Atatürk'ün ölümünün 73'ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenleri, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene Konya Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Anıt alanında düzenlenen törende Vali Vekili Tayyar Şaşmaz, Anıt Şeref defterine "Aziz Atatürk, aramızdan ayrılalı 73 yıl oldu. Bugün yine huzurundayız. 10 Kasım bir devrin sonu değil, emanet bıraktığın Cumhuriyet'in yaşatılıp yüceltilmesi için bir başlangıç olduğu bilincindeyiz. Bu yüzden seni yas tutarak değil, fikirlerle, eserlerle yaşatmak için daha çok çalışarak anıyoruz. Senin naciz vücudun toprak oldu ama kurduğun Cumhuriyet edebiyyen yaşayacaktır. Bizler Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak, temem değerlerini koruyarak ülkemizi çağdaş seviyelere taşımak için yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu inançla, ölümünün 73'üncü yılında bir kez daha büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü şükran, rahmet ve milletle anıyoruz" şeklinde imzaladı.

Daha sonra Devlet Tiyatrosu Salonu'nda düzenlenen törene geçildi. Tiyatro salonunda Konyalı milletvekillerinin, anma törenine Konya'da katılabileceği ihtimali üzerine koltuk ayrıldı. Fakat milletvekillerinin bazılarının Ankara'da Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldığından dolayı yerleri boş kaldı. Burada gerçekleşterilen törende Selçuklu Dolapoğlu Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Koç günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Çağatay Benhur 'Atatürk' konulu konuşma yaptı. Selçuklu Dolapoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin Atatürk ile ilgili hazırladığı programında ardından anma töreni sonlandırıldı.

Kentte saat 09.05 geçe ise sirenler, çalındı. Sirenlerin çalınmasının ardından Zafer Meydanı'ndaki yayalardan bazıları saygı duruşunda bulunurken bazılarının yürümesine devam etmesi dikkat çekti. Bir lise öğrencisinin ise arkadaşlarından bazılarının saygı duruşunda bulunmasına rağmen bankın üzerine oturup sigara içmeye devam ettiği gözlemlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement