Ukraynanın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukraynanın Doğusundaki Gelişmeler

Ukraynanın Doğusundaki Gelişmeler

Bölgedeki çatışmaları sonlandırmak için ekonomik alanda arayışlar sürüyor Batılı ülkelerin Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki alt yapı çalışmaları ve yeni iş alanlarının oluşturlması için kaynak aktarmaya hazır olduğu öne sürüldü.

02.07.2014 20:45

Batılı ülkelerin Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde altyapı çalışmaları ve yeni iş alanlarının oluşturulması 1,5 milyar avro kaynak aktarmaya hazır olduğu iddia edildi.

Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasında çatışmalar devam ederken, sorunun barışçı yollarla çözümü yönünde girişimler de sürüyor.

Ukrayna hükümeti çatışmaları sonlandırmak için ekonomik alanda arayışlara devam ediyor. Bu kapsamda Kiev'de düzenlenen toplantıda Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan yetkili İrina Geraşçenko, Donetsk ve Lugansk'ta alt yapı çalışmaları ve yeni iş alanlarının oluşturulması için çalışma yapıldığını belirtti.

Geraşçenko, batılı ülkelerin bölgeye 1,5 milyar avroluk kaynak aktarmaya hazır olduğunu öne sürerek, "Batılı ortaklarımız bölgedeki alt yapı sorunlarının çözümü, yeni iş alanlarının oluşturulması, konut restorasyonunda kullanılmak  amacıyla Ukrayna'ya 1,5 milyar avro vermeye hazır.  Devlet Başkanımız barış planı çerçevesinde belirlenen maddelerin uygulanması için çalışma başlattı" dedi.

-Dnepropetrovsk'ta askeri uçak düştü

Öte yandan, Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, öğle saatlerinde Dnepropetrovsk Havaalanına iniş yapmak isteyen SU 25 tipi bir askeri uçağın teknik arızadan dolayı düştüğü duyuruldu.

Açıklamada, pilotun, uçaktan paraşüt yardımıyla atlayarak kurtulduğu kaydedildi. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukraynanın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement