Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar

Ukrayna\'nın Doğusundaki Olaylar

Hükümet güçlerinin açtığı ateş, Slavyansk'taki yerleşim yerlerine isabet etti.

20.05.2014 16:35

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların kontrolündeki Slavyansk'a bu sabah hükümet güçlerince açılan ateş, sivil yerleşim yerlerine isabet etti. Ev sakinlerinin geceyi dışarıda geçirmeleri, can kaybını önledi.

Slavyansk'ın yakınındaki Karaçun tepesine konuşlanan hükümet güçleri bu sabah ayrılıkçıların konuşlandığı şehrin girişlerindeki noktalara saldırı düzenlerken, açılan ateşin şehrin Engels sokağında bulunan birçok eve isabet etmesi sonucu bazı evler hasar gördü.

Engels sokağı sakinleri, son günlerde hükümet güçlerinin saldırılarının artması üzerine, akşam saatlerinde evlerini terk ederek şehrin güvenli yerlerinde yaşayan tanıdıklarında geceliyor. Bu sabah düzenlenen saldırıda evlerin boş olması nedeniyle can kaybı olmadı.

Evi hasar gören Aleksey isimli vatandaş, saldırıların artması üzerine dün gece annesi ile başka bir yerde gecelediklerini, sabah döndüklerinde ise 4 topun isabet etmesi sonucu evlerinin harabeye döndüğünü gördüklerini belirtti.

Aleksey, "İyi ki evde gecelemedik, yoksa şu an hayatta olmazdık. Bizi ayrılıkçılardan korumak isteyen Ukrayna ordusu, yaşadığımız evi hedef aldı" ifadesini kullandı. Aleksey, evlerinin yanı sıra iş yerinin de zarar gördüğünü kaydederek hem evlerinden hem de geçimlerini sağlayan seramik atölyelerinden ayrıldıklarını dile getirdi.

Hükümet güçleri tarafından sabah erken saatlerde ağır silahlarla yapılan saldırıya maruz kalan bölge halkı, bugün bir fabrika binası yakınında toplanarak saldırıyı protesto etti.

Vatandaşlarla görüşmek için olay yerine gelen ayrılıkçıların lideri Vyaçeslav Ponamaryev, evleri zarar görevlere, geçici olarak kalmaları için yer tahsis edileceğini kaydetti. Ponamaryev, hasar gören evlerin de ayrılıkçılar tarafından tamir edileceğini dile getirdi. Ponamaryev, eli silah tutabilenleri ayrılıkçılara katılmaya çağırırken, "Aksi halde sizleri bu saldırganlardan kim koruyacak. Kendi evinizi, kendi topraklarınızı sizler koruyacaksınız" ifadesini kullandı. Ponamaryev, "Ukrayna silahlı kuvvetleri, vatandaşların paniğe kapılmasını istiyor. Bunun için de yerleşim bölgelerine ateş ediyor" diye konuştu.

İsmini açıklamak isteyen mahalle sakini, Karaçun tepesine yakın olmasından dolayı gece olunca ayrılıkçıların bu bölgelere yerleşerek hükümet güçlerine ateş ettiğini ifade ederek, hükümet güçlerinin de karşılık verdiğini dile getirdi. Gece olunca uyuyamadıklarını, bazı komşularının daha güvenli bölgelere gittiğini kaydeden mahalle sakini, "Biz ne Rusya'dan ne de Ukrayna'dan yanayız. Biz, barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

Bu arada, dün gece ve bu sabah erken saatlerde, Karaçun tepesinde konuşlanan hükümet güçleri, şehrin girişlerinde bulunan Andreevka, Ahıska Türklerinin de yoğun olarak yaşadığı Semenovka ve Çervoniy Malaçar kasabalarına saldırı düzenledi. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement