Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar

Ukrayna\'nın Doğusundaki Olaylar

Slavyansk'ı kontrol altında tutan ayrılıkçıların lideri Ponamaryev: "Hükümet ile müzakerelerin başlatılması için, önce ordunun Donetsk, Lugansk ve Kharkiv illerinden çekilmesi gerekir"

15.05.2014 00:15

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk'ı kontrol altında tutan ayrılıkçıların lideri Vyaçeslav Ponamaryev, hükümet ile müzakerelerin başlatılması için, ordunun Donetsk, Lugansk ve Kharkiv illerinden çekilmesi gerektiğini belirtti.

Ponamaryev, düzenlediği basın toplantısında, silahlı kuvvetlerin Donetsk, Lugansk ve Kharkiv illerinden çekilmesinin ardından hükümet ile müzakerelerin başlatılabileceğini bildirdi.

Ponamaryev, "Eğer hükumet görüşme masasına oturmak istiyorsa, önce ordusunu geri çeksin. Bize, Sağ Sektörü ve para karşılığı savaşanları bıraksın, yeter. Onlarla konuşmayı biliriz. İşte o zaman müzakerelere başlatılabilir" dedi.

Hükümet güçleri ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların sürdüğünü ve hükümet güçlerinin şehri bloke etmeye devam ettiğini kaydeden Ponarmaryev, buna rağmen kentteki durumun normal olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği'nin kendisine karşı aldığı yaptırım kararına değinen Ponarmaryev, "Eğer, onlar Slavyansk için, haritadaki küçük bir nokta diyorlarsa çok yanılacaklar. Biz, yarınki hareketlerimize karşı Avrupa'nın tepkisini görmek isteriz" ifadesini kullandı.

Ponamaryev, ayrıca hükümet güçlerine karşı sadece savunma yapmakla kalmayacaklarını, karşı saldırıya da geçeceklerini ifade etti.

Artık Slavyansk'ın topladığı vergi ve diğer ödemelerin Kiev'e göndermeyeceğini söyleyen Ponarmaryev, "Sadece emeklilik sandığına ödemeler yapılıyor. Kiev'e vergi ve diğer ödemeler gitmiyor. Şehrin bütçesini oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement