Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar

Ukrayna\'nın Doğusundaki Olaylar

Slavyansk'taki vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte katıldığı gösteride, hükümet güçlerinin geri çekilmesini istedi.

08.05.2014 18:54

Ukrayna hükümet güçlerinin çevresini kuşattığı Slavyansk'taki vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte katıldığı gösteride, hükümetten askerlerini geri çekmesini talep etti.

Gösteri yapan vatandaşlar, bir an önce askerlerin şehrin çevresinden geri çekilmesini ve sivil vatandaşlara karşı düzenlenen operasyonların durdurulmasını talep ederken, kentte silahlı ayrılıkçıların değil sivil vatandaşların bulunduğunu dile getirdi.

Çocuklarıyla birlikte gösteri yapan anneler de Ukrayna televizyonunun, "sivil vatandaşların şehirden ayrıldığı ve bunun üzerine hükümet güçlerinin şehre operasyon düzenleyeceğine ilişkin" yayımladığı haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve şehirde, silahlı ayrılıkçılar değil, sivil vatandaşların bulunduğunu kaydetti.

Bir gösterici de bazı basın organlarında, "şehre giremeyen Ukrayna askerlerinin konuşlandırdıkları çok namlulu silahlardan şehre ateş açılacağına" ilişkin haberlerin yayımlandığını dile getirerek, "Hükümet kendi vatandaşlarına karşı mı ateş açacak. Tüm şehir halkı ayrılıkçı, terörist mi oldu" diye konuştu. Bir başka gösterici ise operasyon yapabileceği kaygısı ile gece uyuyamadıklarını dile getirerek, "Şehirde huzur ve güvenlik istiyoruz. Can güvenliğinden dolayı çocuklarımız okula, bizler de işe gidemiyoruz. Şehirdeki hayat tamamen durmuş vaziyette. İnsanlar korkudan sokağa çıkamıyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Donetsk yakınlarındaki Makeyevka kasabasında binek aracıyla Slavyansk'a gelen 34 yaşındaki Sergey adındaki vatandaş, kendi kasabasında topladığı oyuncakları Slavyansklı çocuklara dağıttı. Sergey, daha önce Slavyansk'a geldiğinde, bir çocuğun korkudan "anne bizi öldürecekler mi?" dediğini duyduğunu dile getirerek, o günden bu yana uyuyamadığını ve Slavyansklı çocukların gönlünü almak istediğini kaydetti. Sonunda kendi kasabasında yaşayan çocuklar ve vatandaşlar arasında oyuncak toplama kampanyası başlattığını söyledi.

Sergey, oyuncak getirdiği aracına kendi kasabasında yaşayan çocukların, Slavyansk'taki çocuklara en iyi dileklerini de yazdığını kaydederek, "Bu yazılar olmasaydı, yol boyunca daha çok zorluklar çekecektim" diye konuştu.

Bu arada, binek aracına çizilen barış ve huzuru yansıtan resimlerin yanı sıra, araçtaki "Makeyevke'den Slavyansk'lı çocuklara sevgiler", "Dünyaya barış", "Dünyayı aşk kurtarır", "Çocuklar barış için" gibi yazılar dikkati çekti.

Geçen hafta hükümet güçlerinin operasyon başlatmasından bu yana Slavyansk'taki iş yerleri, banka, lokanta ve bazı marketler kepenk kapatırken, şehir içindeki caddelerde çok sayıda barikatların kurulmasından dolayı toplu ulaşım araçları da çalışmıyor. Şehirde, hala gece sokağa çıkma yasağı uygulanırken, Slavyansk'ın diğer kentlerle ulaşımında da büyük sıkıntılar yaşanıyor. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement