Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar

Ukrayna\'nın Doğusundaki Olaylar

Hükümet güçleri ile ayrılıkçılar, rehine değiş tokuşu yaptı.

07.05.2014 17:14

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk kentinin çevresini kuşatan hükumet güçleri ile kenti kontrolünde bulunduran ayrılıkçılar, ellerindeki rehineleri değiştirdi.

Federal bir yapı için referandum talep eden ayrılıkçıların bir yetkilisi, taraflar arasında rehinelerin değişiminin Slavyansk'ın girişindeki bir kontrol noktasında yapıldığını kaydetti.

Adını açıklamayan aynı yetkili, Ukrayna hükümet güçleri tarafından daha önce yakalanan ve ayrılıkçılar tarafından Donetsk Halk Belediye Başkanı olarak ilan edilen Pavel Gubaryev, Slavyansk'taki ayrılıkçıların başkan yardımcısı İgor Perepeçaevko ve ismi açıklanmayan bir ayrılıkçının, ayrılıkçıların ellerinde bulunan hükümet güçlerine ait "Alfa" özel timinden Binbaşı Sergey Potomeskiy, Yüzbaşı Yevgeniy Varinskiy ve Yarbay Rostislav Kiyaşko ile değiştirildiğini belirtti.

Slavyansk'ı kontrol altında tutan ayrılıkçılar, daha önce yakaladıkları "Alfa" özel tim subaylarını hükümet güçleri tarafından yakalanan yandaşları karşılığında verebileceklerini açıklamıştı. Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna özel tim subaylarını, ayrılıkçıların Gorlovka'daki liderlerinden İgor Bezler'i yakalamak üzere 27 Nisan'da yaptıkları operasyon sırasında ele geçirmişti.

Donetsk Halk Belediye Başkanı ilan edilen Pavel Gubaryev, Kiev yönetimi aleyhine söylemleri nedeniyle tutuklanmış, Slavyansk'taki ayrılıkçıların başkan yardımcısı İgor Perepeçaevko ise geçen ay sonunda Moskova'dan dönüşü sırasında Donetsk havaalanında hükümet güçleri tarafından yakalanmıştı. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement