Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar

Ukrayna\'nın Doğusundaki Olaylar

Hükümet güçleri, ayrılıkçıların kontrolündeki Slavyansk'ın çevresinde asker sayısını arttırıyor.

06.05.2014 23:21

Ukrayna ordusu, ayrılıkçıların kontrolündeki Slavyansk'ın çevresinde asker sayısını arttırmaya başladı.

Geçen hafta çevresi kuşatılarak diğer yerleşim bölgeleri ile bağlantısı kesilen ve ayrılıkçıların kontrol ettiği Slavyansk ile Kramatorsk kentleri arasındaki Ahıska Türklerinin de yaşadığı Çervoniy Malaçar köyü yakınlarında kurdukları kontrol noktasında, hükümet güçlerinin asker ve askeri araç sayılarını belirgin ölçüde arttırdığı görüldü.

Bölgede 10'dan fazla askeri araç ile çok sayıda askerin yığıldığı gözlenirken, Ukraynalı askerler de güzergahtan geçen araçları tek tek kontrol etti. Görgü tanıkları da Slavyansk'ın çevresindeki diğer yerlerde de hükümet güçlerinin asker ve araç sayılarını arttırdığını gördüklerini ifade etti. Görgü tanıkları, ayrıca Ukrayna askerlerinin konuşlandığı İzyum kentinden Slavyansk'a doğru çok sayıda askeri aracın hareket ettiğini dile getirdi.

Bu arada, Rus Novosti ajansı da ayrılıkçıların liderlerine dayandırarak yayımladığı haberde, hükümet güçlerinin Slavyansk'ın yakınlarında Rus yapımı Katyuşa'nın geliştirilmiş modeli olan çok namlulu roketatar araçlarını yerleştirmeye başladığını yazdı.

Slavyansk kentini kontrol eden ayrılıkçılar ile kentin etrafına konuşlanan hükümet güçleri arasında çeşitli noktalarda çatışma yaşanıyor. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement