Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar

Ukrayna\'nın Doğusundaki Olaylar

Bazı bankalar, ülkenin güneydoğusundaki şubelerini kapattı.

06.05.2014 20:03

Ukrayna ordusunun kuşattığı, ayrılıkçıların kontrolündeki Slavyansk ve Kramatorsk'ta bazı bankalar şubelerini kapattı.

Son günlerde hükümet güçlerinin operasyon düzenlemesinin ardından ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Slavyansk ve Kramatorsk'ta bazı bankalar şubelerini kapatırken, bazı bankalar da faaliyetini geçici olarak durdurdu.

Ukrsibbank'tan yapılan açıklamada, banka yönetiminin Slavyansk, Kramatorsk ve Konstantinovka'daki tüm şubelerini ve Odessa'daki bazı şubelerini geçici olarak kapatma kararı aldığını duyurdu. UniCredit Bank'tan yapılan açıklamada da Slavyansk'taki şubelerin kapatıldığı, diğer kentlerdeki şubelerin kapatılmasının ise şu anda söz konusu olmadığı ifade edildi.

Oşşadbank'tan yapılan açıklamada ise Slavyansk ve Kramatorsk'taki şubelerin tamamen kapatıldığı ifade edilirken, ülkede faaliyet gösteren Raiffeisen Bank Aval da Donetsk ve Lugansk illerindeki 25 şubesini kapattığını açıkladı. Daha önce PrivatBank, Donetsk ilindeki bazı şubelerinin eylemciler tarafından yakılmasının ardından personelin can güvenliğinden dolayı Lugansk ve Donetsk illerindeki şubelerini kapatmıştı.

Bu arada, bugün sabah yurt dışı ve yurt içi uçuşların iptal edildiği bildirilen Donetsk Havaalanı'nın öğleden sonra yeniden faaliyete başladığı duyuruldu. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement