Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Lisenko, Rusya'nın ülke topraklarına doğrudan saldırma tehlikesinin bulunduğunu, kendilerinin de buna karşılık vermeye hazır olduğunu belirtti.

12.11.2014 22:09

Ukrayna makamları, Rusya'nın ülke topraklarına doğrudan saldırma tehlikesinin bulunduğunu belirtti.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, ulusal bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna topraklarına doğrudan saldırma tehlikesinin bulunduğunu kaydederek, "Böyle bir tehlikeyi istisna etmiyoruz ama buna hazırlanıyoruz" ifadesini kullandı.

Lisenko, saldırının öncelikle silahlı çatışmaların sürdüğü doğu Donbas'tan yapılmasının beklendiğini kaydederek, bu çerçevede ayrılıkçıların hangi silahlı birliklerinin hareket halinde olduğunu bildiklerini ifade etti.

Sözcü Lisenko, terörle mücadele güçlerinin denizden olası saldırıya da yanıt verme planı üzerinde çalıştığını, ayrıca Mariupol yönündeki savunma sisteminin pekiştirildiğini kaydederek, "Bir de denizden de olası saldırıya karşılık verme planı hazırlandı. Şu anda Mariupol taraflarında istihbarat çalışmalarının devam ettiğinden, silahlı çatışmalar çok az meydana geliyor. Ancak, bu yönden de her hangi bir saldırı başlaması halinde, biz buna hazırız" ifadesini kullandı.

Öte yandan, ülkenin doğusundaki Kharkiv kentindeki bir askeri kampta, Milli Muhafız Birliği bünyesinde oluşturulan özel tim birliklerinin, olası saldırılara karşı askeri hazırlığı gözden geçirildi. Yasadışı çeteleri etkisiz hale getirilmesi, izinsiz gösteri ve silahlı saldırıların önlenmesi, ayrıca devlet kurum ve binalarını ele geçiren çetelere karşı olası operasyonlarda görev alması beklenen askerlerin, çeşitli asker becerileri denetlendi.

Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak da bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun askeri harekatlara hazırlıklı olması gerektiğini dile getirmişti.

NATO Müttefik Kuvvetleri Komutanı General Philip Breedlove de bugün Sofya'da yaptığı konuşmasında, son iki gündür, Rus askeri birliklerine ait tank, top ve hava savunma sistemlerinin Ukrayna'da hareketliliğinin gözlendiğini söylemişti. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement