Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Devlet Başkanı Poroşenko: "Çatışmalarda 946 asker yaşamını yitirdi, bin 342 asker ayrılıkçıların elinden kurtarıldı"

03.10.2014 23:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusundaki çatışmalarda 946 askerin yaşamını yitirdiğini, ateşkes ilan edilmesinden bu yana ayrılıkçıların elinde rehine olarak tutulan bin 342 askerin kurtarıldığını bildirdi.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkenin batısındaki Lviv kentinde temaslarda bulundu. Lviv Devlet Üniversitesi ve Lviv Kara Harp Akademisini ziyaret eden Poroşenko, öğrenci ve öğretim görevlileriyle bir araya geldi. Daha sonra kentteki zırhlı araç fabrikasını ziyaret eden Poroşenko, burada üretilen zırhlı araçlar hakkında bilgi aldı. Poroşenko, son olarak kent meclisinde konuşma yaptı.

Lviv'deki temaslarının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Doğudaki İlovaysk kasabasında binden fazla askerin öldüğüne ilişkin haberler Kremlin'in bir uydurmasıdır" diyen Poroşenko, ülkenin doğusundaki silahlı çatışmalarda 946 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Poroşenko, ayrıca taraflar arasında barış mutabakatının sağlanmasının ardından ayrılıkçıların elinde rehine olarak tutulan bin 342 askerin kurtarıldığını belirtti.

Poroşenko, ayrıca doğudaki olaylara ilişkin 4. kez seferberlik ilan edilmesine gerek görmediğini, bunun yerine ordunun askeri teçhizatlarla donatılması gerektiğini savundu. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Doktorcum: Siz normal karayolu yapamıyorsunuz. Bir de hava olsun diye zırhlı araç üretiyoruz diye hava basıyorsunuz. 0 0 Yanıtla

Advertisement