Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Slavyansk'ı kontrolünde tutan ayrılıkçılar, son çıkan çatışmaların ardından hükümet güçlerinin müdahalesine karşı barikatları güçlendiriyor.

17.05.2014 22:01

Ukrayna'nın doğusundaki Slavyansk'ta, kenti kuşatan hükümet güçleri ile kenti kontrol eden ayrılıkçılar arasında dün gece ve bu sabah yeniden çatışmaların çıkması üzerine kenti kontrolünde tutan ayrılıkçılar, şehrin girişindeki barikatları güçlendirerek sıkı güvenlik önemleri alıyor.

Dün gece ve bugün sabah kentin yakınlarında meydana gelen çatışmada, tarafların havan topu dahil ağır silahlarla ateş açması üzerine, Slavyansk'taki ayrılıkçılar yapılacak operasyona karşı daha güçlü karşı koyabilmek için kentin girişinde kum torbaları ve araba lastikleriyle kurdukları barikatları beton duvarlarla sağlamlaştırmaya başladı.

İsmini vermek istemeyen bir ayrılıkçı, hükumet güçlerine kentin etrafını terk etmeleri için verdikleri sürenin sona erdiğini kaydederek, artık hükumet güçlerine karşı daha sert tedbirler alınacağını dile getirdi. Ayrılıkçı, hükumet güçlerinin saldırılarına karşılık vermek yerine artık kendilerinin saldırıya geçeceklerini belirterek, "Burası bizim topraklar, biz kimsenin topraklarını işgal için gelmedik, kendi topraklarımızı koruyoruz" ifadesini kullandı.

Ayrılıkçı, hükumet güçleri bölgeden ayrılıncaya kadar direnmeye devam edeceklerini ifade ederek, müzakere masasına oturmanın tek yolunun hükumet güçlerinin operasyonları durdurarak bölgeden ayrılmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Bu arada, çıkan çatışmalardan dolayı bugün kent genelinde bazı iş yerlerinin çalışmadığı, bazı vatandaşların da güvenlik endişesiyle sokağa çıkmadığı görüldü.

Hükumet güçleri, 2 Mayıs'ta başladığı terörle mücadele operasyonu çerçevesinde, ayrılıkçıların kontrol altında tuttuğu Slavyansk kentinin çevresini kuşatmış bulunurken, şehrin yakınlarında sık sık çatışmalar meydana geliyor. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement