Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ayrılıkçılar tarafından açıklanan Slavyansk'taki referandum sonuçlara göre, sandığa gidenlerin yüzde 97,5’i bölgenin bağımsız bir yapıya kavuşmasına "evet" dedi.

12.05.2014 19:23

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların kontrolündeki Slavyansk'ta dün düzenlenen referandumda oy kullananların yüzde 97,5'i bölgenin bağımsız bir yapıya kavuşmasına "evet" dedi.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinin kuşattığı Slavyansk'ta dün düzenlenen referandumun sonucu açıklandı. Ayrılıkçıların lideri Vyaçeslav Ponamaryev'in bildirdiği sonuçlara göre, sandığa gidenlerin yüzde 97,5'i, ayrılıkçılar tarafından ilan edilen "Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin" bağımsız bir yapıya kavuşmasına "evet" oyu kullandı.

Ponamaryev, Slavyansk Seçim Komisyonu Başkanı Liliya Bartaşeviç ile referandum sonuçlarına ilişkin işgal altında tuttukları Slavyansk Belediye Meclisi binasında düzenlediği basın toplantısında, referanduma katılımın yüzde 72,1 olduğunu söyledi.

Gazetecilerin, 18 Mayıs'ta bölgenin Rusya'ya bağlanmasına ilişkin referandumun yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Ponamaryev, "Eğer halk istiyorsa niye yapmayalım. Artık referandum düzenleme deneyimimiz de var. 3 günde her türlü referandumu organize ederiz" diye konuştu. Ponamaryev, Rusya ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olmak istediklerini ifade ederek "Donetsk Halk Cumhuriyeti" olarak Rusya'nın da üyesi olduğu Gümrük Birliği'ne girmek istediklerini belirtti.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinin kentin yakınlarında bulunduğu sürece direnmeye devam edeceklerini bildiren Ponamaryev, "Burası bizim topraklarımız. Ukrayna ordusunun bu topraklardan çekilmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Seçim sonuçlarının, hükümet güçleri ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmada verici istasyonunun hasar görmesi nedeniyle kendilerine geç ulaştığını bildiren Ponamaryev, referanduma rağmen, kentin yakınlarında hükümet güçlerinin bulunmasından dolayı, sokağa çıkma yasağının devam edeceğini sözlerine ekledi. - Donets'ka Oblast'

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement